I fotbalový prezident má své slavné chvíle
Klub

I fotbalový prezident má své slavné chvíle

Redakce

Prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek převzal Ocenění za přínos městu Mladá Boleslav v uplynulém volebním období 2002-06 v oblasti sportu a tělovýchovy. Pocty se dočkal na slavnostním večeru, který v úterý 17. října pořádal mladoboleslavský magistrát v reprezentativním interiéru městského divadla u příležitosti ukončení volebního období 2002-06. Přítomni byli členové městského zastupitelstva a osobnosti místního politického a veřejného života. Přijel i středočeský hejtman Petr Bendl.

Josef Dufek si veřejného ocenění nesmírně váží. „Jsem rád, že si někdo všímá, co jsme společně se svými spolupracovníky a kolegy pro rozvoj města udělali. Ocenění vnímám, že není jen pro moji osobu, ale pro všechny, z mého pracovního i soukromého okolí. Když si vzpomenu, jak před čtyřmi roky vypadal areál městského stadionu a jaká byla sportovní úroveň fotbalu, tak ve srovnání s dnešním stavem jsou patrné ty tisíce hodin, které jsme společně věnovali k dosažení stanovených cílů," řekl Dufek. Mezi dary, které převzal byla i lahev fernetu, což tisková mluvčí magistrátu Jana Huzilová doprovodila známým lidovým rčením, že i muži mají své dny. A k nim potřebují v klidu si vychutnat dobrý nápoj. „Při přebírání ocenění jsem myslel hlavně na rodinu, neboť bez chápavé podpory manželky a trpělivosti dcer bych to nezvládnul." V oficiální řeči přímo na slavnostním večeru Dufek poděkoval členům městského zastupitelstva a zdůraznil, že jeho upřímné díky patří všem napříč politickým spektrem. „Fotbal vnímám jako apolitickou veřejnou činnost, který potřebuje a zaslouží si podporu všech politických uskupení působících na radnici, protože fotbaloví příznivci chodící na hřiště fandit jsou také všech možných politických názorů a smýšlení. Fotbal je však spojuje pro nadšenou a upřímnou podporu dobré reprezentace města Mladá Boleslav. A to se nyní fotbalu daří znamenitě," dodal Dufek.
Po rozdělení cen a uznání vyzval všechny přítomné ke slavnostnímu přípitku mladoboleslavský primátor Svatopluk Kvaizar, který svůj post pro nadcházející volební období již nemíní obhajovat. Za jeho dosavadní práci na radnici mu spolu s dalšími gratulanty poděkovali zástupci FK Mladá Boleslav. Jaromír Šmerda a Miroslav Miller jménem úspěšného prvoligového mužstva předali Kvaizarovi fotbalový míč s podpisy hráčů a zarámovanou fotografii týmu.

Fanshop banner