V Hradci o postup do čtvrtfinále poháru ČMFS
Klub

V Hradci o postup do čtvrtfinále poháru ČMFS

Redakce

Mladá Boleslav jede k utkání čtvrtého kola tuzemského poháru ČMFS do Hradce Králové. V druholigové tabulce se sice propadl až téměř na dno, ale v zářijovém pohárovém duelu dokázal vyřadit prvoligové Kladno. Aby se Mladá Boleslav probila do jarního čtvrtfinále pohárové soutěže, bude muset ve východočeské metropoli předvést kvalitní fotbal a soustředěný výkon. Utkání FC Hradec Králové - FK Mladá Boleslav se hraje ve čtvrtek 19. října od 18 hodin.

Fotbalisté Hradce Králové do čtvrtého kola Poháru ČMFS postoupili přes tři soupeře, když inkasovali pouze jediný gól. V prvním kole vyhráli v Hlinsku 4:1, ve druhém kole v Ústí nad Orlicí 2:0 a ve třetím kole na domácím hřišti vyřadili prvoligové Kladno nejtěsnější výhrou 1:0, kterou zařídil gólem Karal.

S pohárovými úspěchy Hradce Králové kontrastují nezdary v mistrovské soutěži. V letošní podzimní sezóně ze šesti domácích utkání vyhráli jenom jedno. Při tom vstup do druholigové soutěže žádnou katastrofu nenaznačoval. Hradec Králové doma porazil Sokolov 2:0 a vyhrál v Ústí 2:1. Ve třetím kole prohrál doma s Viktorií Žižkov 1:2, což vzápětí napravil výhrou v Bystrci 4:0. Ovšem od té doby to šlo s Hradcem Králové z kopce. Postupně prohrál doma s Hlučínem 0:2, v Jakubčovicích 1:2 a doma s Třincem 0:1. Sérii tří mistrovských porážek odnesl trenér Karel Krejčí, kterého v druhé polovině září nahradil Luděk Klusáček. Někdejší ligový hráč Slavie a Bohemians na hradeckou lavičku přišel ze Slovácka, kde dělal u prvoligového mužstva asistenta trenéru Plíškovi.
S čerstvým koučem sice Hradec Králové vyřadil z Poháru ČMFS prvoligové Kladno, ale hra o body se mu nadále nedařila. Doma prohrál 0:3 s Blšany a 0:2 s Bohemians, venku dvakrát remizoval 0:0 ve Vítkovicích a na hřišti HFK Olomouc. A tak není divu, že v druholigové tabulce je na tom Hradec Králové velmi špatně a patří mu čtrnáctá příčka. Na předposlední Blšany má náskok pouze jeden bod a na poslední Bystrc čtyři body.
Hradec Králové v jedenácti odehraných mistrovských zápasech získal pouze jedenáct bodů a dal jen devět gólů. Nejvíce jich nastřílel Oleg Duchnič, jenž se trefil čtyřikrát, přičemž nejlepší druholigový střelec Petr Faldyna z Jihlavy dal dvojnásobný počet osmi gólů. Po jednom hradeckém gólu přidali Tomáš Bouška, Michal Ferčák, Roman Jůn, Jiří Poděbradský a Pavel Černý.
Přestože se Hradci Králové moc nedaří v mistrovské soutěži, tak v pohárovém střetnutí s lídrem první ligy nemá co ztratit. Proto se v boji o postup do čtvrtfinále Poháru ČMFS očekává skutečně vyrovnaná bitva.

Fanshop banner