Luboš Pecka vede pořadí ligových střelců
Klub

Luboš Pecka vede pořadí ligových střelců

Redakce

Dvěma góly do sítě českobudějovického brankáře Filipka si mladoboleslavský Luboš Pecka polepšil bilanci z pěti na sedm zásahů a rázem se vyhoupnul na první místo v kanonýrském pořadí I. Gambrinus ligy před ostravského Střihavku a další pronásledovatele. Pecka se podílí na více než třetině všech mladoboleslavských gólů a má tak hlavní podíl na tom, že FK Mladá Boleslav je první nejen v celkovém ligovém pořadí, ale i v počtu nastřílených gólů, neboť devatenáct jich žádný jiný ligový tým za deset kol nedal.

Pecku v neděli přepadli novináři s dotazy, jak se cítí v čerstvé roli nejlepšího ligového kanonýra. „Ještě nejsem nejlepší kanonýr, zatím jen vedu tabulku, ale bylo by příjemné, kdybych na jejím čele byl i po skončení ligového ročníku," prohlásil po utkání s Českými Budějovicemi Luboš Pecka. Spolu s reprezentačním útočníkem Markem Kuličem tvoří nejúdernější duo v české lize. „Gól chci dát pokaždé, když jdu na hřiště bez rozdílu proti jakému soupeři hrajeme. Pomáhá mi k tomu celé mužstvo, ale nejvíce těžím z Kuličových přihrávek," dodal Pecka. A nemrzí Kuliče, že Pecka jeho přičiněním sází jeden gól za druhým, a jemu samotnému se nedaří protrhnout střeleckou smůlu? „Kdepak, zaplaťpánbůh, že mu to tam padá a přeji mu, ať mu to vychází i nadále, důležité přece je, že vyhrává mužstvo a nikoliv, kdo střílí góly," řekl Marek Kulič a nazačil tak, že s jeho přihrávkami může Pecka počítat i v dalších fotbalových bitvách.
V deseti odehraných ligových kolech nastřílel Luboš Pecka sedm gólů. To je slušná potence. Druhý v kanonýrském pořadí je David Střihavka (Baník Ostrava) se šesti góly a na třetí příčce s pěti góly se tísní Libor Došek (Sparta Praha), Pavel Fořt (Slavia Praha), Michal Gašparík (Most), David Lafata (Jablonec) a Ladislav Volešák (České Budějovice), který si na toto umístění polepšil dvěma góly do mladoboleslavské sítě. Další tři hráči dali po čtyřech gólech a to Luděk Zelenka (Brno), Petr Papoušek (Liberec) a Edin Džeko (Teplice). Mezi šesti borci se třemi góly je také mladoboleslavský Radim Holub.

Fanshop banner