Byl to velmi dobrý zápas, pochvalovali si trenéři
Klub

Byl to velmi dobrý zápas, pochvalovali si trenéři

Redakce

Oba trenéři po utkání Mladé Boleslavi s Českými Budějovicemi vystavili hráčům vysoké známky za předvedené výkony. Jejich týmy se prezentovaly ofenzivním pojetím, což se jistě divákům líbilo. Přestože viděli šest gólů, tak na konečný výsledek a potvrzení domácího vítězství museli čekat až do poslední minuty. Výhra Mladé Boleslavi však byla naprosto zasloužená. „Hráli jsme svižně," pochvaloval si Dušan Uhrin, že reprezentační pauza v ligovém programu evidentně mladoboleslavským hráčům pomohla setřást únavu z předchozí náročné zátěže mistrovských a pohárových utkání.

„Nechci říkat, že to bylo super, ale určitě jsme viděli velmi solidní zápas s mnoha fázemi vynikající úrovně," řekl na úvod hodnocení budějovický trenér František Cipro, který své svěřence pochválil, že i bez šesti hráčů základní sestavy trápili Mladou Boleslav až do konce. „Bohužel jsme nic neuhráli, o čemž rozhodlo hloupé vyloučení Táborského, který do svého odchodu ze hřiště patřil k nejlepším hráčů, a v deseti už jsme na lepší výsledek neměli," dodal Cipro. Jediné skvrny na kvalitním utkání viděl v dalším oslabení svého kádru pro příští utkání, neboť Bureš inkasoval čtvrtou žlutou kartu, trest nejspíše nemine vyloučeného Táborského a Plocek nedohrál s podezřením na poškozený meniskus.
Mnohem spokojenější byl boleslavský Dušan Uhrin. „Hráli jsme velice aktivně a zaslouženě v prvním poločase vedli dva nula, ale hloupě jsme inkasovali z penalty kontaktní gól, což nepříznivě ovlivnilo naši další hru," poznamenal Uhrin spokojený s tím, jak si jeho hráči vytvářeli gólové šance. „Jsem rád, že jsme vyhráli," řekl s úlevou, ale skoro zbytečně.
Dvacet minut před koncem utkání rozhodčí Jára poslal k mladoboleslavské lavičce domácího kapitána Kuliče se vzkazem, že trenér Uhrin musí opustit své místo. Sudí za to sklidil spršku hanlivých pokřiků rozdováděného publika a Uhrin závěr utkání oddirigoval z tribuny pokřikováním přes plot. „Za co mě vykázal, nevím, ale stalo se mi to poprvé v kariéře," poznamenal Uhrin a sportovní ředitel Zdeněk Kudela jeho komentář vzápětí doplnil. „Rozhodčí v zápisu o utkání uvedl, že to bylo za nepřípustnou gestikulaci vůči jeho osobě," upřesnil Kudela důvody Uhrinova přechodného vyhnanství.

Fanshop banner