V duelu s Jihočechy je Boleslav favoritem
Klub

V duelu s Jihočechy je Boleslav favoritem

Redakce

Statistika dosavadního průběhu první ligy přisuzuje Mladé Boleslavi v utkání desátého mistrovského kola proti Českým Budějovicím roli favorita. A to nikoliv jenom podle postavení v tabulce, ale především při porovnání mladoboleslavské domácí úspěšnosti a českobudějovické neúspěšnosti na cizích hřištích.

Ciprovi svěřenci venku ze čtyř sehraných utkání jedno vyhráli, jedno remizovali a dvě prohráli. Všechny tři body si připsali na Kladně za výhru 2:1 a jeden bod za bezgólovou plichtu v Olomouci 0:0. Na Spartě prohráli jasně 0:3 a v Mostu těsně 1:2. To znamená, že na soupeřových hřištích při pasivním skóre 3:6 získali čtyři mistrovské body.
Mladá Boleslav v tomto soutěžním ročníku doma ještě neprohrála. Porazila Olomouc 2:1, Spartu 3:0, Zlín 2:0, Kladno 2:0 a jediné utkání, které se jí nepovedlo, byla remíza s Plzní 0:0. Sečteno a podtrženo - při skóre 9:1 činí domácí zisk devět bodů. Lepší bilanci na domácím hřišti nikdo v tuzemské lize nemá, obdobnou se chlubí ještě Liberec, Sparta a Brno. Tyto týmy hrály v devíti mistrovských kolech na domácích hřištích o jedno utkání méně než Mladá Boleslav, přičemž třikrát vyhrály a jednou remizovaly.
Dalším výrazně lepším kritériem ve prospěch Mladé Boleslavi je celková střelecká potence. Mladoboleslavští v devíti ligových zápasech skórovali patnáctkrát a Českobudějovičtí jen sedmkrát. Mladoboleslavský kanonýr Luboš Pecka ztrácí na aktuálně nejlepšího ligového střelce Davida Střihavku (Baník Ostrava) jenom jednu přesnou trefu. Druhý nejlepší mladoboleslavský střelec Radim Holub se třemi góly je na tom stejně jako českobudějovický kanonýr Ladislav Volešák, jenž na jih Čech přišel z pražské Sparty a v roce 2004 půl roku působil v Mladé Boleslavi. V jejím dresu si odbyl prvoligovou premiéru v Opavě, ale po půlročním hostování se vrátil do Sparty. Ze současné českobudějovické soupisky za Mladou Boleslav odehrál třiadvacet mistrovských utkání v nováčkovské sezóně 2004/05 také plzeňský odchovanec Jiří Skála a v letech 2001 až 2003 odehrál v mladoboleslavském dresu dvaadvacet druholigových utkání odchovanec trutnovského fotbalu Jan Gruber.

Fanshop banner