O bodech rozhodla vymyšlená penalta
Klub

O bodech rozhodla vymyšlená penalta

Redakce

Mladoboleslavská juniorka se nevymanila ze současné mizérie. Na krčském trávníku utrpěla již osmou porážku ve dvanácti odehraných mistrovských zápasech. Proti třetímu týmu tabulky měla často optickou herní převahu, ale gólově jalovou a tak se Sparta Krč šťastně posunula do čela, naopak rezerva Mladé Boleslavi padla na samé třetiligové dno. Z prvoligového kádru tentokrát hráli Vít, Palát, Nesvadba, Riegel a Ordoš. Na lavičce seděl nováček Adrian Vizingr, který se do Mladé Boleslavi vrátil po třech letech, když v uplynulém týdnu přestoupil z druholigové Viktorie Žižkov.

Nadějí na vydařený vstup do utkání byl ve třetí minutě trestný kop nedaleko krčského vápna, ale Brunclík mířil těsně vedle pravé tyče. Na konci úvodní čtvrthodinky boleslavský brankář Šeda kryl Kounovského trestný kop a včasným rozehráním založil rychlý brejk. Rodící se boleslavskou šanci zastavili sudí kvůli ofsajdu. Při další o poznání povedenější akci krčský gólman Šilhavý podběhl centr a Nesvadba bombou do opuštěné branky smolně nastřelil obličej obránce Janíka. V 18. minutě po Nesvadbově kolmé přihrávce se uvolnil na úrovni vápna Voborník a dobře namířil do horního růžku krčské branky, ovšem její ochránce stačil míč srazit do rohu. Ve 21. minutě po Ordošově přihrávce pálil opět Voborník, ale mimo. V závěru poločasu se dění osudově přesunulo před boleslavskou branku. Ve 36. minutě musel brankář Šeda vyběhnout mimo trestné území, aby byl u míče dříve než krčský Kardiak. Ve 39. minutě po krčské akci z levého křídla vyrazil Šeda centr na hranici vápna a pohotovou Kounovského střelu zablokoval obětavým pádem Vajgl. V následné minutě však Vajglův souboj s Viskupem posoudil rozhodčí očividně jednostranně a z vymyšlené penalty zkušený domácí útočník Houštecký dal jediný gól utkání - 1:0.
Druhý poločas začali mladoboleslavští hráči sice aktivně, ale nadále neefektivně. Chyběl jim důraz v osobních soubojích a usilovnější tah na soupeřovu branku, kde krčský tým určitě neměl oporu. Vyrovnávací gól visel na vlásku především v 62. minutě. Murárik šel sám na krčskou branku, její strážce vyběhl daleko z vápna, ale boleslavský hráč trefil překvapivě jeho nohy, ačkoliv měl čas a prostor na přehození technickým obloučkem. K odraženému míči se ještě dostal Riegel, ovšem jeho dalekonosný lob dostihl na malém vápně jeden z krčských obránců a odvrátil ho na roh. Jedinou krčskou střelu na boleslavskou branku ve druhém poločase snadno Šeda kryl v 76. minutě. V drtivém boleslavském závěrečném náporu se dvě minuty před koncem po Brunclíkově trestném kopu ocitl na malém vápně ve slibné pozici T.Brezinský, hlavičkoval však přesně do náruče brankáře Šilhavého.

Sestava FK Mladá Boleslav"B" proti Spartě Krč: Šeda - Kalíšek, Palát, Vít, Nesvadba - Brunclík, Riegel, Murárik (69. Herman), Vajgl - Voborník (83. T.Brezinský), Ordoš.

ŽK: Murárik

Rozhodčí: Moník - Slavíček, Vítek

Diváků: 200

Nejbližší třetiligové utkání sehraje FK Mladá Boleslav"B" proti Prachaticím v sobotu 21. října od 10,15 hodin na hřišti mladoboleslavské Astonky. Po dvanácti odehraných mistrovských zápasech je béčko Mladé Boleslavi na posledním místě, Prachatice naopak patří k týmům atakujícím příčky nejvyšší.

Fanshop banner