Jihočeskému soupeři se rozpadla obrana
Klub

Jihočeskému soupeři se rozpadla obrana

Redakce

Před nedělním utkáním desátého ligového kola FK Mladá Boleslav - SK Dynamo České Budějovice mají trenéři obou týmů starosti se sestavou z podstatně rozdílných důvodů. Mladoboleslavský Dušan Uhrin má pohromadě téměř celý hráčský kádr, kdežto jihočeský František Cipro shání náhrady za zraněné a nemocné fotbalisty. Patří mezi ně i Karel Poborský.

V posledních dnech se mladoboleslavská marodka trochu vyprázdnila, naopak na českobudějovické pacienti přibyli. Uzdravení obránci Miloš Brezinský a Jaroslav Nesvadba již před týdnem hráli za juniorku, drobné šrámy si vyléčili Matějovský, Pecka, Poláček i další borci. A tak jediným absentujícím hráčem z mladoboleslavského kádru bude Marian Palát, který pyká za čtyři napomínání v předchozích ligových zápasech.
Na českobudějovické straně je za čtyři karty potrestaný stoper David Homoláč. Pro zranění nemohou hrát další defenzivní hráči David Horejš, Roman Pivoňka (po operaci křížového vazu) a Jiří Skála (natržený lýtkový sval). Mimo hru je stále i velezkušený Karel Poborský. Ten se z infekčního onemocnění lymskou boreliózou bude zotavovat přibližně ještě měsíc. Navíc dva českobudějovičtí fotbalisté jsou se třemi kartami v ohrožení, že pokud budou napomínáni, čeká je v nejbližším mistrovském utkání trest. Jsou to Libor Baláž a Jakub Bureš. Tři karty už viděl í David Horejš, ten však dnes nebude hrát kvůli zdravotním problémům. Mezi mladoboleslavskými fotbalisty s hrozbou čtvrtého napomínání do utkání desátého kola nenastoupí nikdo.

Fanshop banner