Známe termíny utkání Poháru UEFA
Klub

Známe termíny utkání Poháru UEFA

Redakce


Od 3. října známe složení osmi pětičlenných skupin Poháru UEFA a pod písmenem G spolu s FK Mladá Boleslav jsou Panathinaikos Atény FC, Paris Saint-Germain FC, AFC Rapid Bucuresti, Hapoel Tel Aviv FC a FK Mladá Boleslav. Představitelé klubů již dohodli termínovou listinu včetně výkopů a tak si mladoboleslavští příznivci mohou ve svých kalendářích zaškrtnout důležité termíny evropských pohárových soubojů.

Pro utkání Mladé Boleslavi platí tyto termíny:

Čtvrtek 2.11. od 20,15 hodin FK Mladá Boleslav - Panathinaikos Atény
Čtvrtek 23.11. od 20,15 hodin Rapid Bucuresti - FK Mladá Boleslav
Čtvrtek 30.11. od 20,45 hodin FK Mladá Boleslav - Paris Saint Geramain
Středa 13.12. od 20,45 hodin Hapoel Tel Aviv - FK Mladá Boleslav

Pozdní začátky utkání v posledních dvou kolech odpovídají požadavku řídícího orgánu UEFA, aby se v rámci regulérnosti uskutečnila všechna střetnutí ve stejné době.

Kdo nás letos na podzim z evropských soupeřů čeká?

Panathinaikos Atény FC se v posledním ligovém ročníku řecké ligy umístil na třetím místě. Paris Saint-Germains FC je čerstvým vítězem francouzského poháru a pro českého fanouška zajímavý tím, že v něm působí český reprezentant David Rozehnal. AFC Rapid Bucuresti je letošní rumunský vicemistr,čtvrtfinalista minulého Poháru UEFA a sedmý tým v evropském klubovém žebříčku. Hapoel Tel Aviv FC si dlouhodobě udržuje pověst druhého nejlepšího izraelského klubu.

O co v evropském poháru hrajeme?

Kluby se ve vylosované skupině střetnou systémem každý s každým hraném jen na jedno kolo. Z takto získaného pořadí dva nejhorší týmy v evropském poháru končí a první tři postupují do jarního pokračování, kde se k nim přiřadí mužstva ze třetích míst osmi skupin Ligy mistrů a teprve potom se losem určí, kdo s kým bude bojovat o postup do dalších kol Poháru UEFA. Samozřejmě v každém utkání i Mladá Boleslav hraje o body pro vylepšení koeficientu pro nasazpvání českých klubů do soutěží UEFA pro příští ročníky. To znamená, že mladoboleslavští fotbalisté reprezentují celý český fotbal.

Fanshop banner