Na pohár do Hradce Králové jedeme o týden dříve
Klub

Na pohár do Hradce Králové jedeme o týden dříve

Redakce

Utkání čtvrtého kola domácího Poháru ČMFS FK Hradec Králové - FK Mladá Boleslav se bude hrát ve čtvrtek 19. října od 18 hodin v Hradci Králové, to znamená o týden dříve, než je původní úřední termín českého poháru. Dohodli se na tom činovníci hradeckého a boleslavského fotbalu vzhledem k napěchovanému termínovému kalendáři mladoboleslavských fotbalistů.

Mladá Boleslav se do čtvrtého kola Poháru ČMFS kvalifikovala výhrami ve druhém kole nad Náchodem 6:2 a ve třetím kole nad Letohradem 1:0. Hradec Králové v prvním kole postoupil přes Hlinsko, na jehož hřišti vyhrál jasně 4:1, ve druhém kole uspěl v Ústí nad Orlicí výhrou 2:0 a ve třetím kole pokořil ligové Kladno těsně 1:0.
Pohárový duel Mladé Boleslavi v Hradci Králové bude pikantní především pro Adriana Rolka, který před třemi měsíci kopal za východočeský klub a například v zimním turnaji na počátku letošního roku v hradeckém dresu zle proháněl své dnešní spoluhráče. Rolko do Mladé Boleslavi přestoupil v letošním červenci. Není však jediným mladoboleslavským fotbalistou s hradeckou minulostí. Například Radim Holub za Hradec Králové kopal tři sezóny v letech 1993-6, než odešel do Jablonce a později do Sparty. Marek Kulič je dokonce odchovancem Hradce Králové, za jehož mládežnická družstva a později dospělý tým kopal do svých jedenadvaceti let.
Čtvrtým kolem program tuzemského Poháru ČMFS v letošním roce končí a pokračuje až na jaře 2007.

Fanshop banner