Marek Kulič se poprvé trefil v reprezentaci
Klub

Marek Kulič se poprvé trefil v reprezentaci

Redakce

V patnácté minutě mezistátního střetnutí hraném v Liberci Česko - San Marino 7:0 nastřelil Jankulovski břevno, odražený míč si na hranici trestného území v klidu zpracoval Marek Kulič a parádně vypálil. Sanmarinský gólman Valentini nestihl reagovat a do české fotbalové historie přibylo zcela nové jméno - Marek Kulič dal svůj první reprezentační gól! Byl úvodním v kanonádě kvalifikačního utkání pro Euro 2008 a autor z něho měl pochopitelně obrovskou radost.

Střelce Marka Kuliče hned napadlo, že liberecký stadion je pro něho šťastným místem. „Podobně jsem se tady trefil v posledním ligovém utkání minulé sezóny proti Slovanu Liberec." Premiérový gól v reprezentaci snad uťal dosavadní střelecký půst mladoboleslavského kapitána. V novém soutěžním ročníku se sice radoval, že si jeho výkonů povšimnul reprezentační trenér Karel Brückner, ale zároveň se při ligových zápasech trochu trápil, protože se v dosud odehraných devíti mistrovských kolech ani jednou netrefil do soupeřovy branky. „Jsem za ten první reprezentační gól strašně rád a doufám, že jsem konečně protrhnul podzimní střeleckou smůlu a začne mi to tam padat i v lize. Ale úplně největší radost jsme měl z toho, že jsem do kvalifikačního zápasu nastoupil od začátku v základní sestavě," řekl spokojený Marek Kulič po sobotním utkání Česko - San Marino.
Na oslavy prvního reprezentačního gólu ani čerstvě narozeného syna mladoboleslavského spoluhráče Matějovského čas nemá. Kuličovy reprezentační povinnosti pokračují do středečního utkání v Irsku a tak se v Mladé Boleslavi objeví až na čtvrtečním tréninku 12. října. To znamená čtyři dny před mistrovským utkáním Mladé Boleslavi s Českými Budějovicemi, proti kterým by Marek Kulič měl potvrdit probuzenou střeleckou formu.

Fanshop banner