Sedláček zařídil postup v tuzemském poháru
Klub

Sedláček zařídil postup v tuzemském poháru

Redakce

Mladá Boleslav postoupila do čtvrtého kola Poháru ČMFS po těsné výhře, kterou zařídil Tomáš Sedláček krátce po přestávce. S výjimkou první čtvrthodinky měla Mladá Boleslav více ze hry, bohužel neproměňovala šance a tak se do poslední minuty její hráči strachovali o výsledek. Postupem přes divizní Letohrad narazí nyní Mladá Boleslav na druholigový Hradec Králové.

Divizní tým Letohradu začal pohárový duel o poznání aktivněji a tak nebylo divu, že většinu času úvodní čtvrthodinky se hrálo na boleslavské polovině hřiště. Mladá Boleslav se půl hodiny hledala a když v závěru poločasu pomalu získávala herní převahu, tak musel brankář Kučera čelit největší šanci prvního poločasu. Tři minuty před přestávkou Ševinský v nevinné akci podklouznul, netrefil lehký míč a rázem bylo zle. Letohradský štírek Gerža se řítil sám na branku, ovšem nevyzrál na zkušeného Kučeru. Ten však nezaváhal, včas vyběhl a střelu srazil na roh. Gerža ohrozil boleslavskou branku i ve 34. minutě, ale jeho střela přes hlavu se mezi tyče nevešla. Z mladoboleslavských hráčů se v náznacích gólových příležitostí ocitli Sedláček, Pecka i Ordoš, ale letohradského Kykala nepřekonali.

Do druhé půle vběhl ligový favorit s větším elánem. Ve 48. minutě po sražení Sedláčka kopal Ordoš penaltu, ale napálil ji do břevna. V 54. minutě po centru Ševinského od pravé lajny si ve vápně zpracoval míč Sedláček a po zemi se trefil k pravé letohradské tyči, od které se míč odrazil do sítě - 0:1. Přestože v následujících minutách měli mladoboleslavští fotbalisté mnoho příležitostí vedení zvýraznit, gólem už neskončila žádná akce. Letohradští ve druhém poločase nestačili kondičně, přesto se vyhecovali v závěru k několika útokům. Nejblíže kýženému vyrovnání byl pět minut před koncem Kuchta, jehož hlavičku po Hynkově centru vytlačil brankář Kučera na roh a podruhé uchránil své mužstvo od zbytečných komplikací. Že byl divizní tým ligové Mladé Boleslavi zdatným soupeřem, o tom svědčí poměr rohových kopů 7:4 pro Letohrad. Ale jinak ve všech ostatních fotbalových dovednostech byla Mladá Boleslav lepší. Byť jenom o jeden gól, ale ten k postupu stačil.

FK Mladá Boleslav: Kučera - Ševinský, Rolko, Vít, Šmerda - Kysela (88. Brunclík), Rajnoch, Ordoš, Poláček (55. Holub) - Sedláček, Pecka.

Gól: T.Sedláček

Žluté karty: Vaniš - Šmerda, Ordoš, Rajnoch

Rozhodčí: Douda - Hojsík, Jiřík

Diváků: 2400

Fanshop banner