Chyběl nám jeden den odpočinku, posteskl si Uhrin
Klub

Chyběl nám jeden den odpočinku, posteskl si Uhrin

Redakce

Trenéři Dušan Uhrin a Vlastimil Mareček se shodli, že utkání Teplice - Mladá Boleslav 2:0 bylo pro diváky zajímavé, neboť kromě dvou gólů viděli před oběma brankami i další příležitosti ke skórování a v poli spoustu dramatických situací. O to větší byla škoda, že do rozsáhlého hlediště teplického stadionu si cestu našlo necelých čtyři tisíce diváků. „V neděli na noc nepůjdou lidi na fotbal, když brzo ránu musí do práce," kritizoval televizní termín v nedělním večeru Uhrin. Teplický kouč souhlasně přikyvoval. „Zklamalo mě, jak málo diváků přišlo na naše utkání s vedoucím mužstvem ligy," posteskl si Mareček.

Trenér Mladé Boleslavi šetřil v Teplicích část hráčského kádru. Vůbec nehráli Miller (zranění), Brezinský (rekonvalescence), Rajnoch, Šmerda a Poláček. Kulič vběhl na hřiště jen na posledních deset minut a Matějovský odehrál jen první poločas. „Kulič toho měl z posledních zápasů dost a potřeboval si odpočinout. Kdyby to šlo, šetřil bych všechny hráče," řekl Uhrin a vzápětí po konkrétním novinářském dotazu přiznal, že ve druhém poločasu mužstvu chyběla kreativita Matějovského, jenž musel v poločase odstoupit kvůli bolestivému svalovému zranění (dostal "koňara").
„První půli jsme byli lepší, měli šance stejně jako soupeř, ale druhou půli jsme udělali nepochopitelnou chybu na levé straně obrany. Hráči jsou hodně unavení a když inkasovali dva góly, neměli už sílu vývoj utkání zvrátit, neboť jim chyběla zdravá agresivita,"
ohlédnul se za první ligovou prohrou Uhrin a uznal, že v celkovém pohledu byl teplický soupeř lepší a tudíž vyhrál zaslouženě. „Ukázalo se, že nám jeden den odpočinku chyběl. Těšíme se na reprezentační přestávku, kdy se snad po náročném programu dáme dohromady," poukázal na fakt, že tři dny odpočinku mezi hektickým utkáním s Marseille a ligovým zápasem v Teplicích nestačily hráčům na regeneraci sil.
„Nerad bych, aby se naše vítězství snižovalo zdůrazňováním, že byla Mladá Boleslav unavená po Marseille,"
durdil se teplický Mareček, když se v tiskovém středisku přetřásala nevhodnost termínu ligového zápasu pro kluby hrající evropský pohár. Faktem však bylo, že ze čtyř českých účastníků Poháru UEFA pouze Mladá Boleslav musela po třech dnech hrát před televizními kamerami v Teplicích, kdežto Liberci, Spartě i Slavii bylo dopřáno o jeden den odpočinku více, neboť svá mistrovská utkání absolvovaly až v pondělí.
„Kolegovi Uhrinovi samozřejmě k postupu přes Marseille blahopřeji a jsem upřímně rád, že z prvního kola Poháru UEFA postoupily tři tuzemské týmy a potvrdily tak, že česká liga má svoji kvalitu,"
dodal smířlivě teplický kouč, kterému se ligový duel hodnotil o poznání lépe, než zklamanému Uhrinovi a vítězství svých svěřenců viděl jako zasloužené.

Fanshop banner