Všichni cestují na západ
Klub

Všichni cestují na západ

Redakce

První říjnovou neděli obě mladoboleslavská mužstva jedou na západ České republiky. Prvoligový tým do Teplic a třetiligová juniorka do Karlových Varů. Utkání devátého kola I. Gambrinus ligy FK Teplice - FK Mladá Boleslav se hraje v neděli 1. října od 20,15 hodin. Utkání devátého kola ČFL SK Buldoci Karlovy Vary-Dvory - FK Mladá Boleslav"B" se hraje v neděli 1. října od 10,30 hodin.

Mladá Boleslav neprohrála deset mistrovských utkání v řadě a vede ligovou tabulku s dvaadvaceti body a nejlepším skóre (15:2) ze všech šestnácti ligových mužstev. Teplice jsou desáté s devíti body a nerozhodným skóre 12:12. Na domácím hřišti drží neporanitelnost, i když ze čtyř utkání jen jedno vyhrály a se třemi soupeři remizovaly. Nejproduktivnějším klubovým střelcem je Edin Džeko se třemi góly, přičemž dva dal v posledním mistrovském utkání v Příbrami, kde Teplice vyhrály jasně 3:0. Dvakrát se trefili Martin Klein a Vlastimil Stožický, po jednom ligovém gólu přidali Filip Dort, Martin Fenin, Jiří Sabou a Josef Kaufman. Podobně jako teplický Džeko dal tři góly i mladoboleslavský Radim Holub, ale jeho spoluhráč Luboš Pecka skóroval již pětkrát a je společně se slávistickým Fořtem na druhém místě prvoligového pořadí kanonýrů za šestigólovým ostravským Sřihavkou.

Teplické mužstvo sužují zranění (Hunal,Verbíř, Krmaš) a navíc pro čtyři žluté karty pyká zastavením činnosti na jeden zápas Jiří Sabou. Přesto si tým Vlastimila Marečka na dosud neporaženou Mladou Boleslav troufá. „Její tažení musí jednou skončit a věříme, že se tak stane v Teplicích," řekl Marečkův asistent Bartl. „Hráči základní sestavy jsou unavení a tak dostanou příležitost ti, kteří byli dosud méně využívaní, ale i tak jedeme do Teplic vyhrát," prohlásil Uhrin, který přiznal, že spokojený bude i s remízou, jež by udržela mladoboleslavský tým v popředí ligové tabulky a prodloužila jeho dosavadní neporanitelnost.
První dvě ligová střetnutí Mladé Boleslavi s Teplicemi v mistrovském ročníku 2004/05 skončila remízami - 0:0 v Mladé Boleslavi a 1:1 v Teplicích. Na podzim 2005 Mladá Boleslav doma s Teplicemi prohrála 0:2 a na jaře 2006 se týmy na teplickém trávníku rozešly opět remízově 1:1. Z tohoto stručného výčtu vyplývá, že Mladá Boleslav ještě Teplice neporazila. Nezbývá, než to napravit při nejbližší příležitosti. A ta se naskýtá právě v první říjnové neděli roku 2006.

Ačkoliv se mladoboleslavské juniorce v dosavadním průběhu ČFL daří lépe na venkovních než domácích hřištích, tak v nedělním dopoledni ji nečeká lehký úkol. Tým SK Buldoci Karlovy Vary-Dvory totiž na svém hřišti ze čtyř letních utkání tři vyhrál a jedno remizoval. Porazil Teplice"B" 3:0, Spartu"B" 3:2 a Jablonec"B" také 3:2, nerozhodně se rozešel s Náchodem 1:1. O jeho domácí síle svědčí, že v tuzemském poháru ČMFS podlehl prvoligovému Mostu jen těsně 1:2. V aktuální třetiligové tabulce je karlovarské mužstvo po devíti odehraných zápasech třinácté s deseti body a pasivním gólovým poměrem 13:16. Mužstvo FK Mladá Boleslav"B" je šestnácté s osmi body při skóre 8:11. Na západ republiky jede s nadějí na pokračování úspěšného tažení na cizích trávnících. Dosud vyhrálo v Českých Budějovicích nad tamním béčkem 1:0, v Chebu 2:1 a v remizovalo v Kolíně 2:2.

Fanshop banner