Boleslav dala Marseille čtyři góly a postupuje
Klub

Boleslav dala Marseille čtyři góly a postupuje

Redakce

Největšího úspěchu v historii mladoboleslavského fotbalu dosáhla současná Uhrinova parta vyřazením Olympique Marseille a postupem do další fáze Poháru UEFA. I když to zkraje utkání na žádnou slávu nevypadalo. Co se nemělo stát, to se totiž stalo. Mladá Boleslav inkasovala gól a tím pádem od patnácté minuty dotahovala už dvougólový náskok francouzského soupeře, jehož borci začali o poznání jistěji a sebevědoměji. Utkání však skončili v hlubokém rozčarování a úžasu, jak je mladoboleslavští bojovníci přejeli.

Ve 14. minutě Ribery založil akci na levé straně hřiště, přihrál Niangovi, který na kraji vápna přešel přes Rolka a po zemi přes malé trestné území přihrál Maoulidovi, pro kterého bylo už snadné doklepnout míč do odkryté Millerovy branky - 0:1. Po půlhodině mohlo být ještě hůře, ale rychlonohý Niang naštěstí netrefil branku z pozice, kdy byl před Millerem sám. Ve 33. minutě Ribery přestřelil branku z trestného kopu a o minutu později bylo vyrovnáno. Ve 34. minutě rozehrál Poláček nakrátko rohový kop a nadýchaný centr Matějovského dokázal Pecka hlavou usměrnit k tyči - 1:1. V závěru poločasu sice Mladá Boleslav přidala na aktivitě, ale na skóre se to již neprojevilo.

V 56. minutě Ismaila nechytatelnou bombou k tyči překonal Millera - 1:2. A zdálo se, že o postupujícím je rozhodnuto. Mladá Boleslav potřebovala v tu chvíli dát tři góly. Tudíž trenér Uhrin zvednul z lavičky Holuba a poslal jej do boje. V 62. minutě Cesar srazil ve vápně Kyselu a nařízenou penaltu Holub proměnil ve vyrovnávací gól - 2:2. Na hřišti přibylo nervozity a s ní nečistých zákroků. V 76. minutě šli tři francouzští hráči na jednoho boleslavského beka, ale akci zkazil Niang, když přihrál Riberimu do ofsajdu.

V 83. minutě po dalekonosném centru Rolka byl ve vápně na správném místě Holub a hlavičkou míč umístil k tyči - 3:2. A začaly se dít věci! Mladá Boleslav se tlačila do vápna s vidinou, že jenom jediný gól ji dělí od postupu. Toho se dočkala až v poslední minutě řádné hrací doby. Po Holubově akci a Rajnochově hlavičce, kterou Carrasso akrobaticky vytáhnul z branky, napálil míč do sítě definitivně Sedláček - 4:2. V té době byli ve francouzském vápně všichni boleslavští hráči i brankář Miller. V nastavených čtyřech minutách už Mladá Boleslav postupový výsledek uhájila, i když dohrávala bez vyloučeného Šmerdy, jenž v rozpětí minuty viděl dvě přísné žluté karty za fauly v soubojích o míče před vlastním vápnem.

Zápas jsme sledovali on-line zde.

FK Mladá Boleslav: Miller - Šmerda, Rajnoch, Rolko, Palát - Vaculík (65. Sedláček), Matějovský, Abraham, Poláček (46. Kysela) - Kulič (58. Holub), Pecka.

Olympique Marseille: Carrasso - Beye, Civelli, Cesar, Cantareil - Cana (62. Nasri), Ribery (76. Pagis), Oruma - Ismaila, Maoulida (67. Bamogo), Niang.

Góly: Holub 2, Pecka, Sedláček - Maoulida, Ismaila

Žluté karty: Rolko, Šmerda - Beye, Cana, Niang

Červené karty: Šmerda

Rozhodčí: Ruud Bossen - Arend Brink, Richard Slot (všichni Nizozemí)

Diváků: 5000 (vyprodáno)

Fanshop banner