Dušan Uhrin: Chceme postoupit
Klub

Dušan Uhrin: Chceme postoupit

Redakce

Opravdu mimořádným utkáním podzimu 2006 je odvetné střetnutí Mladé Boleslavi s Olympique Marseille pro trenéra Dušana Uhrina, jeho spolupracovníky i hráče. První srážka mladoboleslavského fotbalu s evropským velkoklubem v Istanbulu byla krutá v podobě pětigólového přídělu, druhá podobná konfrontace v Marseille už vyzněla příznivěji nejtěsnější prohrou. Jestliže domácí odveta s istanbulskými milionáři skončila smírně, tak proč by opakované měření sil s marseillskými hvězdami nemohlo skončit mladoboleslavskou výhrou? Dušan Uhrin v tu naději věří.

Budete hodně zklamaný, když se vám nepodaří dnes postoupit?

„Chceme postoupit a vůbec o nějakém případném zklamání nepřemýšlím."

Při utkání v Marseille nastoupil soupeř bez své největší hvězdy Riberiho v základní sestavě. Nebral jste to jako projev podcenění vašeho mužstva?

„Absenci Riberiho v sestavě jsem jako naše podcenění nebral, protože jsem měl zprávy, že hráč nebyl úplně fit a trenér jej pochopitelně šetřil pro další utkání v sezóně."

Chystáte proti Riberimu obětovat některého hráče na osobní bránění nebo přizpůsobíte taktiku jiným způsobem, abyste eliminovali tuto mimořádnou fotbalovou osobnost?

„Speciální taktiku vzhledem k Riberimu jsme měli připravenou i pro utkání v Marseille a samozřejmě ji máme připravenou i pro odvetu. Osobní obranu po celém hřišti na něho hrát nebudeme, ale v okolí vlastního pokutového území se mu více věnovat budeme."

Co po dosavadních zkušenostech a získaných poznatcích od Marseille očekáváte v odvetě?

„Olympique Marseille hraje útočný fotbal, jeho hráči jsou zvyklí na ofenzivní pojetí hry a budou v Mladé Boleslavi hrát podobně, jako na svém domácím hřišti. Stejně i my praktikujeme útočný fotbal a tak očekávám hodně otevřenou partii, ve které vidím šance padesát na padesát procent pro obě strany."

S čím se chcete prosadit?

„Musíme být odvážní, podstatně odvážnější než třeba proti Zlínu a zároveň se vyvarovat chyb v obranné činnosti."

Neděsí vás při vzpomínce na zlínské utkání hrubé chybování stoperů?

„Chyby ve hře stoperů proti Zlínu mě neděsí, jsem totiž přesvědčený, že se nejednalo o ztrátu herní formy konkrétních hráčů, ale že naši stopeři měli opravdu mimořádně špatný den, který se již nebude opakovat."

Fanshop banner