Zdravotní problémy mají Abraham a Pecka
Klub

Zdravotní problémy mají Abraham a Pecka

Redakce

Náročná fotbalová sezóna sebou přináší vynucené hráčské absence ze zdravotních či disciplinárních důvodů. V mistrovském utkání proti Zlínu trenér nemohl z různých důvodů počítat s Abrahamem, Brezinským, Ilongem, Mikolandou, Krátkým a Nesvadbou. K nemocnému Abrahamovi přibyl na marodce po zlínském utkání Pecka.

Záložník Martin Abraham nemohl nastoupit kvůli zvýšené teplotě. „Intenzivně si léčí virózu a věřím, že na čtvrteční pohárové utkání bude v pořádku," uvedl klubový lékař Miroslav Sinkule. Abraham si už odpykal třízápasový trest za vyloučení v Oslo. Naopak obránce Františka Ševinského trest za vyloučení v Marseille čeká právě ve čtvrteční odvetě a tak proti francouzskému soupeři s ním trenér Uhrin nemůže počítat. Nad stoperem Milošem Brezinským visí velký otazník. Kvůli svalovému poranění předčasně odstoupil z pohárového utkání v Marseille a lékaři jsou velmi opatrní v prognóze, kdy bude stoprocentně fit. Pro bolest v třísle nedohrál nedělní mistrovské utkání se Zlínem kanonýr Luboš Pecka. Také v jeho případě se jedná o zranění s dlouhodobou rekonvalescencí a kolem čtvrtečního startu panuje značná nejistota.
Z dalších hráčů prvoligové soupisky jsou zranění útočník Petr Mikolanda a obránce Jaroslav Nesvadba. Obránce Petr Krátký odcestoval na testy do Chorvatska a pokud uspěje herně i zdravotně, pravděpodobně do zahraničí přestoupí. Stoper Ilongo Ngasanya v uplynulém víkendu byl na srazu reprezentačního mužstva Konga a proto se neobjevil v mladoboleslavském dresu při utkání áčka ani béčka.

Fanshop banner