Olympique Marseille poprvé v lize prohrál
Klub

Olympique Marseille poprvé v lize prohrál

Redakce

Francouzská liga zažila v uplynulém víkendu překvapení na úkor Olympique Marseille, soupeře Mladé Boleslavi v prvním kole Poháru UEFA. Olympique Marseille poprvé v tomto ročníku prohrál, a to nečekaně na hřišti v Nantes, pro které to byla naopak první výhra. I přes prohru si Olympique Marseille drží druhou příčku v tabulce francouzské ligy, kterou vede dosud neporažený obhájce titulu Olympique Lyon. Mladá Boleslav je tom momentálně lépe, než její francouzský konkurent, neboť nadále bez porážky vede českou ligu.

Mistrovské utkání sedmého kola francouzské nejvyšší soutěže Nantes - Olympique Marseille 2:1 se hrálo v nedělním večeru před pětatřiceti tisíci diváků. Domácí outsider Nantes v předchozích šesti zápasech ani jednou nevyhrál a měl pouze tři body za tři remízy. Proti Marseille se opravdu vytáhnul a získal dvougólové vedení. První gól dal sedm minut před přestávkou Payet a tři minuty po zahájení druhého poločasu se podruhé do Carrasovy sítě trefil Norbert. Za Marseille snižoval až v 78. minutě vydařenou střelou z osmnácti metrů Niang. Střelec jediného gólu v pohárovém utkání s Mladou Boleslaví Bamogo nebyl v základní sestavě a přišel do hry až v průběhu druhého poločasu.
Olympique Marseille hrál v Nantes v sestavě: Carrasso - Civelli, Taiwo, Zubar, Beye - Ribery, M'Bami (56. Bamogo), Cana (81. Oruma), Nasri - Pagis (61. Maoulida), Niang.

Fanshop banner