Boleslavští drží neporazitelnost a vedou ligu o dva body
Klub

Boleslavští drží neporazitelnost a vedou ligu o dva body

Redakce

V příjemném podzimní večeru touhu po mladoboleslavské výhře násobila zpráva, že v severočeském derby Liberec ztratil s Jabloncem dva body. Po nečekaně vyrovnaném průběhu utkání se Zlínem získala Mladá Boleslav dvoubodový náskok v čele ligy a potřebné sebevědomí před čtvrtečním střetnutím s francouzským Olympique Marseille.

Zlín překvapil ofenzivním pojetím a ve 12. minutě byl blízko vedoucího gólu. Vaculík nepřesně rozehrál na půlící čáře, zlínský Zapletal utekl po pravém křídle a z jeho centru Bača hlavičkoval do břevna Millerovy branky. Další zlínskou šanci v 19. minutě zmařil Krausovi včasným vyběhnutím boleslavský gólman. Na druhé straně ve 14. minutě Zlámal vychytal Vaculíka po akci Matějovského a Pecky. Ve 25. minutě rozehrál Poláček rohový kop, míč se dostal až na druhou stranu vápna, odkud ho Palát vrátil před branku, kde se za přispění zlínského stopera Zbožínka nadvakrát z malého vápna prosadil dravý Pecka - 1:0. Ve 40. minutě spolupráci Krause s Vidličkou zvládli boleslavští obránci jen za cenu rohu a po něm minul Millerovu branku Zúbek. Ve 43. minutě šel sám na zlínskou branku Kulič, ale Janíček jej doběhl a střelu mu čistě zablokoval.

Také ve druhém poločase se hrál oboustranně otevřený fotbal, při kterém nebyla nouze o dramatické okamžiky před oběma brankami. Miller podržel boleslavský tým fantastickým zákrokem v 52. minutě, kdy vytlačil nad břevno střelu Krause po kiksu boleslavského stopera Rajnocha. O sedm minut později nekrytý Bača hlavičkoval do náruče dobře postaveného boleslavského gólmana. Smolné kopačky si tentokrát nazul Kulič, který zlínského brankáře nepřekonal ani jednou, přestože příležitostí k tomu měl ze všech domácích hráčů nejvíce.

Ve 47. minutě po Poláčkově centru netrefil branku, o tři minuty později se neprosadil po Peckově přihrávce, v 69. minutě brankáře Zlámala už prostřelil, ale ztlumený míč dokázali obránci odkopnout do bezpečí a v 84. minutě jej Šmahaj při střelbě ve vápně srazil, ale sudí faul nepískal. Podobně se gólově nedařilo i Kuličovým spoluhráčům Peckovi, Palátovi, Rajnochovi, Matějovskému a Poláčkovi. Proto byl do poslední minuty výsledek utkání na vážkách a tříbodovou pojistku zařizoval velezkušený Holub.

Ve čtvrté minutě nastavení získal Zlín výhodu trestného kopu kousek od rohového praporku a brankář Zlámal se vydal do boleslavského trestného území posílit zlínskou ofenzívu. Míče se však zmocnili Boleslavští, Kulič přihrál volnému Holubovi a ten téměř z poloviny hřiště jistě trefil opuštěnou branku - 2:0.

FK Mladá Boleslav: Miller - Šmerda, Rolko, Rajnoch, Palát - Vaculík, Matějovský, Riegel (55. Vít), Poláček (85. Ševinský) - Kulič, Pecka (63. Holub)

FC Tescoma Zlín: Zlámal - Vidlička, Švach, Zbožínek, Červenka (46. Šmahaj) - Zapletal (72. Činčila), Jelínek (80. Žemlík), Zúbek, Janíček - Kraus, Bača

Góly: Pecka, Holub

ŽK: Rolko - Švach, Bača

Rozhodčí: Racek - Chytil, Pelikán

Diváků: 4150

Fanshop banner