Uhrin: Hráče před týdnem diváci podrželi
Klub

Uhrin: Hráče před týdnem diváci podrželi

Redakce

Dvě po sobě jdoucí ligová utkání na domácím hřišti jsou pro Mladou Boleslav důležitá především z toho důvodu, že si hráči konečně v těsném zápasovém sledu odpočinou od úmorného cestování. A také si užijí přízně publika, jehož fantastické povzbuzování před týdnem proti Kladnu ocenil i trenér Dušan Uhrin.

Čím je pro vás Zlín zvláštní?

„Je jako každý jiný ligový soupeř."

Ani ne tím, že jste proti němu v roce 2004 poprvé koučoval Mladou Boleslav?

„Na to nemyslím, navíc premiéru na mladoboleslavské lavičce jsem si odbyl ve Zlíně, nyní hrajeme se Zlínem doma a bude to úplně jiný zápas, než před dvěma roky."

A vzpomenete si na svoji trenérskou premiéru s týmem Mladé Boleslavi?

„Určitě ano, pamatuji si, že jsme tenkrát ve Zlíně remizovali 2:2."

A pamatujete si, jak jste před rokem na podzim po prohře ve Zlíně 0:2 láteřil na hráče do té doby nevídaným způsobem? Čím vás naštvali?

„Přistoupili k utkání velmi špatně a hráli tak hanebně, že si opravdu prohru zasloužili. Takový špatný výkon jsme naštěstí v dalším průběhu sezóny už neopakovali."

Všiml jste si při koučování mužstva proti Kladnu, že diváci povzbuzovali i ve chvílích, kdy se domácím hráčům moc nedařilo?

„To jsem vnímal a musím uznat, že bylo velmi dobře, když lidi podrželi hráče ve fázi utkání, kdy to nejvíce potřebovali a byl jsem spokojený, že se jim za to hráči ve druhém poločase odvděčili góly. Za atmosféru a přízeň proti Kladnu divákům moc děkuji, bylo to opravdu úžasné a věřím, že mužstvu prokáží obdobnou přízeň proti Zlínu i dalším soupeřům."

Pozorujete na svých hráčích únavu z náročného programu?

„Proti Kladnu dlouho trvalo, než únavu rozběhali, ale chci zdůraznit, že fotbalisté nejsou unavení z těžkých utkání v lize a evropských pohárech, ale z častého a dlouhého cestování. Denní režim narušený čekáním v letištních halách, posedáváním v letadle i autobuse a především nepravidelným a nedostatečným spánkem unaví každého člověka."

Kolik odpočinku mezi jednotlivými zápasy potřebují?

„Hráči se s tím vyrovnávají různě a některé v den utkání nechávám odpočívat. Ideální je, když mezi dvěma zápasy vyjde čtyřdenní pauza, proto věřím, že když jsme v uplynulém týdnu nikde necestovali, dali se všichni hráči dohromady a proti Zlínu i Marseille budeme v plné síle."

Fanshop banner