Uličný: Mladá Boleslav je český Arsenal
Klub

Uličný: Mladá Boleslav je český Arsenal

Redakce

Dnešní zlínský trenér Petr Uličný je ze současných aktivních ligových trenérů nejzkušenější, ale také nejpopulárnější. Poznal tuzemský fotbal ve všech jeho příznivých i nekalých odstínech. Možná právě proto o něm mluví s nadhledem a jemnou upřímností.

Jak hodnotíte herní projev Mladé Boleslavi?

„Trenér Uhrin má výborně poskládané mužstvo, které je silné dopředu a hlavně přes krajní hráče. Navíc má výborné náhradníky a tak mi nebylo moc platné, že jsem se jel na Mladou Boleslav podívat, když proti nám může hrát s jinými hráči, než naposledy proti Kladnu. Líbila se mi divácká kulisa. Když mužstvo hraje po zemi a dopředu, není náhoda, že vede tabulku a diváci mu fandí."

S jakými záměry do Mladé Boleslavi jedete?

„Pečlivě jsme se připravili, protože chceme uspět. Na Spartě jsme hráli dobře, ale Došek nám to pokazil, v Mladé Boleslavi budeme chtít bodovat tím spíše, že utkání přenáší televize."

Mrzí vás hodně, že Rolko místo do Zlína přestoupil do Mladé Boleslavi?

„To mě mrzí opravdu hodně, protože takového hráče, jakým je Rolko, bych moc potřeboval."

Co chybí českému fotbalu, aby přilákal více diváků?

„Divákům především schází rychlý a běhavý fotbal, jak ho hraje Arsenal a v naší lize Mladá Boleslav a Liberec. Většina ostatních mužstev české ligy za nimi v tomto přístupu zaostává."

Je pro český fotbal dobře nebo špatně, že se slavné kluby Sparta a Slavia ztrácí ve středu ligového pořadí?

„Je to v pořádku, všude si musí zamést před vlastním prahem a poučit se z toho, co dělají jinde lépe. A to platí i o slavných Spartě a Slávii."

Ublížil vám hodně nepovedený vstup do sezóny domácí prohrou se Slováckem?

„Hodně nás to srazilo, protože to bylo nečekané. Stejně nám ublížila i domácí prohra s Plzní. Na Spartě jsme se zvedli výkonem, ale neudělali výsledek. Proti Příbrami jsme museli každopádně bodovat a i když možná trochu přemotivovaní hráči hráli bídně, tak naštěstí vyhráli. Do Mladé Boleslavi jedeme uvolněně s cílem bodovat a předvést dobrý výkon, takže se mají diváci na co těšit."

A vy se těšíte také?

„Také se těším, i když ty časy, kdy jsem s Olomoucí jezdil do Mladé Boleslavi pro body, jsou pryč, neboť nyní to je jiný soupeř a pro nás to je, jako když jedeme na Arsenal nebo na Chelsea."

Fanshop banner