Česká fotbalová tvrz se jmenuje Mladá Boleslav
Klub

Česká fotbalová tvrz se jmenuje Mladá Boleslav

Redakce

O tom, že je mladoboleslavský stadion nedobytnou fotbalovou tvrzí, není už rok sporu. Jasně to dokládá statistika dosavadního působení FK Mladá Boleslav v nejvyšší tuzemské soutěži. Pouze tři mužstva totiž dokázala v Mladé Boleslavi vyhrát. Liberci se to povedlo dokonce dvakrát, Olomouci a Teplicím jednou. Všechny ostatní prvoligové týmy v Mladé Boleslavi buď remizovaly nebo prohrály.

Za dosavadního působení v první lize sehrála Mladá Boleslav doma 34 utkání. Z nich 18 vyhrála, 12 remizovala a 4 prohrála s výše zmíněnými celky. Momentálně drží FK Mladá Boleslav domácí neporanitelnost již šestnáct utkání v nepřetržité řadě. Naposledy mladoboleslavské fotbalisty a jejich příznivce rozesmutnily před více než rokem Teplice, přesněji 11. září 2005, kdy výsledek 0:2 gólově zařizoval Verbíř.
Za zmínku jistě také stojí, že Mladá Boleslav už neprohrála devět mistrovských utkání v řadě bez rozdílu, zda se hrála doma či venku. Poslední mladoboleslavská prohra je z Brna 2:4 z letošního 30. dubna. Při letošním zářijovém úspěchu proti Zlínu hráči šňůru neporazitelnosti zarovnají na deset ligových utkání v jednom sledu.

Fanshop banner