Kladnu máme odvádět čtyřgólovou prohru
Klub

Kladnu máme odvádět čtyřgólovou prohru

Redakce

Středočeské derby FK Mladá Boleslav - FK Kladno se hraje v pondělí 18. září večer od 19,30 hodin. O prvoligové body se tyto kluby střetnou poprvé. Vzájemnou mistrovskou bilanci dosud tvoří jen utkání v nižší soutěži. A pamětníci dobře vědí, že Mladé Boleslavi to proti Kladnu nikdy moc nešlo. Poslední mistrovský zápis je z druholigového soutěžního ročníku 2003/04, kdy se podařilo Mladé Boleslavi vyhrát na Kladně a naopak doma inkasovala krutou čtyřgólovou prohru.

V listopadu 2003 se hrálo na kladenském stadionu Františka Kloze před necelými třemi tisícovkami diváků. Šťastnější Mladá Boleslav, které důrazný Kulvajt zařídil nejtěsnější výhru 1:0, hrála ve složení: Macháček - Krátký, Wozniak, Skoupý, Šmerda - Kulvajt, Procházka, Gögh (76. Matějovský), Čupr (79. Rojka) - Bednář, T. Sedláček (60. Boniatti). Mužstvo koučoval Pulpit, jenž po bezbrankovém poločase málem zbořil boleslavskou kabinu.

Odveta 5. června 2004 připadla na poslední kolo druholigového ročníku 2003/04 a Mladá Boleslav byla již jistým postupujícím do první ligy. Hráči měli nejspíše plné hlavy oslav a Kladenští je vytrestali. Uštědřili Mladé Boleslavi před více jak čtyřmi tisíci diváky drtivou prohru 0:4. V prvním poločase dva góly vsítil Holub, po přestávce třetí přidal Klinka a čtvrtý dal Kučerovi vlastní bek Krátký. Kladenský trenér Koubek na to vzpomíná dodnes. Na mladoboleslavské lavičce seděl Bokša. Sestava Mladé Boleslavi měla tuto podobu: Kučera - Krátký, Vít, Šmerda, Čáp - Čupr (46. Gögh), Matějovský, Cigánek, Vizingr - Rojka (61. T. Sedláček), Divecký . Zajímavostí je, že Čáp hrající tehdy za Mladou Boleslav působí dnes v Kladně a naopak někdejší úspěšný kladenský střelec Holub patří dnes Mladé Boleslavi.

Kladno začalo ligový ročník 2006/07 senzačně bezbrankovou remízou na sparťanské Letné. Nadšení z povedeného začátku Kladenským vzal Jablonec, který si ze stadionu Františka Kloze odvezl tři body za těsnou výhru 1:0. Stejnou jednogólovou prohrou kladenského ligového nováčka počastovala i Příbram. Ani druhé domácí utkání Kladno nezvládlo zcela podle představ a se Zlínem za bezbrankovou plichtu získalo jen druhý mistrovský bod. Pohromou skončila návštěva ostravských Bazalů. Zkušený Baník Ostrava přejel Kladno 5:1. Trenér Koubek následně zpřeházel základní sestavu s využitím čerstvých posil (Radzinevičius, Kratochvíl, Pončák) a Kladno se konečně na šestý pokus dočkalo prvoligové výhry, když přemohlo České Budějovice 2:1. S pěti body je nyní na třinácté příčce mistrovské tabulky.

Mladá Boleslav má bodů šestnáct a drží se v popředí aktuálního pořadí. V šesti dosavadních ligových kolech pětkrát vyhrála postupně s Olomoucí 2:1, na Slovácku 2:0, v Jablonci 2:0, se Spartou 3:0 a v Příbrami 2:1. Jenom Plzeň ji doma obrala od dva body po bezbrankové remíze.

Fanshop banner