Těsná prohra je nadějí pro odvetu
Klub

Těsná prohra je nadějí pro odvetu

Redakce

Domácí trenér nechal na lavičce čtyři hráče základní sestavy (Ribery, M'Bama, Niang a Cana). Pátým chybějícím hráčem byl distancovaný Zubar. Mladá Boleslav do zápasu vyrukovala v očekávaném složení, to znamená v momentálně nejsilnější možné sestavě. Proti Uhrinově rozestavení 4-4-2 srovnal marseillský kouč Emon svůj tým v ofenzivnějším herním systému 4-3-3.

Úvodní aktivitu domácích zmařil Pagis nepřesnou střelou a boleslavský brankář Miller pádem pod Maoulidovy nohy. V 7. minutě po Kuličově centru ve velmi výhodné pozici netrefil volej Vaculík. Taktické záměry Mladé Boleslavi určitě narušilo zranění Brezinského, který kvůli svalovým potížímodstoupil ve 13. minutě. Boleslavskou obranu nejvíce zaměstnával Maoulida a Bamogo. Ve 22. minutě Bamoga zastavil brankář Miller a ve 27. minutě Maoulidu stoper Rajnoch. Ve 32. minutě se už Bamogo prosadil, když utekl boleslavské obraně a bez zaváhání prostřelil Millera - 1:0. Ve 42. minutě šel zprava na domácí branku Kulič, ale gólman jej vychytal. „Kdyby tu šanci dal, utkání by vypadalo jinak," litoval trenér Uhrin. V poslední minutě poločasu po Matějovského zaváhání zahrozil Maoulida, ale netrefil branku.
Ve druhém poločase se Mladá Boleslav do vážnější brankové příležitosti už nedostala. Uhrin připustil, že na vině byla zbytečně komplikovaná hra jeho svěřenců. Naopak boleslavský brankář Miller měl plno práce se střelami Bamoga, Pagise a střídajícího Cana. Závěrečných deset minut dohrávala Mladá Boleslav v oslabení, neboť pravý bek Ševinský byl podruhé napomínán a musel opustit hřiště. „Doma jsme schopní dát dva góly a postoupit," prohlásil bezprostředně po zápase Uhrin.

FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Brezinský (13. Šmerda), Rolko, Palát - Vaculík (68. T.Sedláček), Matějovský, Rajnoch, Poláček (83. Vít) - Kulič, Pecka.

Olympique Marseille: Carrasso - Beye, Civelli, Cesar, Cantareil - Nasri (46. Cana), Lamouchi, Oruma - Maoulida (73. Ribery), Pagis, Bamogo (65. Niang).

Gól: Bamogo

ŽK: Kulič, Ševinský - Oruma

ČK: Ševinský

Rozhodčí: Bernsten

Diváci: 26450

Fanshop banner