Béčko vyhrálo v Chebu
Klub

Béčko vyhrálo v Chebu

Redakce


„B" mužstvo dospělých se ve středu 13. září představilo v utkání 17. kola ČFL na hřišti favorizovaného Chebu. Béčko odjíždělo opět posíleno několika hráči prvoligového kádru s cílem odčinit špatný výkon z posledního utkání doma proti příbramské rezervě.

Utkání začalo pro Mladoboleslavské sympaticky, neboť nepustili domácí do úvodního tlaku a sami především díky Kyselově aktivitě několikrát prověřili obranu Chebu. Brankář Šeda musel řešit pouze jednu akci z pravé strany, kdy míč vyrazil nohama do bezpečí. Po rohovém kopu Kysely jsme se dostali v 16. minutě utkání do vedení, když se ve skrumáži před brankou odrazil míč do sítě domácích od jednoho z bránících hráčů. Do přestávky se hra odehrávala spíše ve středu pole, boleslavské mužstvo mělo velkou příležitost na zvýšení vedení, ale Krátký sám před brankářem nedokázal šanci proměnit. První poločas skončil zaslouženým vedením Mladé Boleslavi"B".
Hned po přestávce však Ilongo Ngasanya chyboval a umožnil domácím lacino vyrovnat. Poté si domácí vytvořili územní převahu, která však končila bez většího nebezpečí pro naši branku. Naopak po jedné z brejkových příležitostí se dostal do vápna Voborník, byl sražen brankářem domácích a z následného pokutového kopu Tomáš Brezinský poslal boleslavský tým opět do vedení. Do konce utkání boleslavští hráči pustili Cheb do jedné vážnější situace, kdy na centrovaný míč z pravé strany nikdo nedosáhl. Deset minut před koncem rozhodčí vyloučil po druhé žluté kartě Petra Krátkého, díky bojovnosti a takticky dobře zvládnutému závěru utkání Mladoboleslavští již domácí nepustili do vážnější akce a zaslouženězískali cenné tři body.

Sestava FK Mladá Boleslav „B" : Šeda - Kalíšek, T. Brezinský, Ngasanya, Nesvadba - Krátký, Murárik, Vajgl, Tuma - Voborník (73. Toman, 82. Mrvík), Kysela

Branky : 46. Strnad - 16. vlastní, 63. Brezinský z pokutového kopu

Rozhodčí : Jiří Bureš

Žluté karty : Kýček, Novák, Kalán - Nesvadba, Krátký

Červená karta : Krátký

Diváků : 800


Fanshop banner