Proti Marseille se Uhrinové spolčili
Klub

Proti Marseille se Uhrinové spolčili

Redakce

Při sledování francouzského protivníka a tím pádem získávání poznatků k sestavení taktiky mladoboleslavskému kouči pomáhal také jeho otec, někdejší československý reprezentační trenér. Ten se navíc v roli trenéra Sparty Praha podílel na vyřazení Olympique Marseille v nultém ročníku Ligy mistrů v roce 1991. Francouzští žurnalisté o tom dobře vědí a Dušana Uhrina juniora se na to nezapomněli zeptat při středeční tiskovce.

„Je to už dávno, kdy otec Olympique Marseille vyřadil. Budeme se také snažit o jeho vyřazení, i když z něho máme respekt," reagoval sebevědomě Dušan Uhrin mladší. Prozradil, že se s otcem trochu popichovali. "Táta mě hecoval, že on přes Marseille prošel se Spartou v době, kdy Olympique patřil k nejužší evropské špičce. Tak proč prý bychom teď nemohli postoupit i my."
Dušan Uhrin senior byl osobně přítomen domácímu utkání Olympique Marseille proti Le Mans a rodinnému pokračovateli v trenérské profesi přivezl důležité poznatky. Na vlastní střetnutí Mladé Boleslavi s francouzským velkoklubem však nejel. Jeho syn se netají tím, že z pověrčivosti si tátovu přítomnost na svých utkáních nepřeje. Kam se přijel osobně podívat, tam se synovu týmu nedařilo.

Uhrin mladší Olympique Marseille na vlastní oči hrát neviděl, přesto ze sledování videozáznamů a otcových poznatků o soupeři ví hodně. Při taktické přípravě hráče upozorní na soupeřovu silnou ofenzivní činnost podpořenou základním rozestavením hráčů 4-3-3. „Ribery na rozdíl od reprezentace, kde působil na kraji zálohy, hraje v klubu více ze středu pole a převážná většina ofenzivní akcí jde přes něho," zdůraznil Uhrin, odkud hrozí pro mladoboleslavskou branku největší nebezpečí. Novináři Uhrina přinutili ke srovnání Olympique Marseille s Galatasaray Istanbul, jenž Mladé Boleslavi přibouchnul vrátka do Ligy mistrů. „Hráči Olympique jsou fotbalovější, ale věřím, že od nich pět gólů nedostaneme," řekl Uhrin.

Utkání prvního kola Poháru UEFA Olympique Marseille - FK Mladá Boleslav se hraje ve čtvrtek 14. září od 20,45 hodin a jeho průběh můžete sledovat v on-line reportáži na tomto klubovém webu. Odveta v Mladé Boleslavi je na programu ve čtvrtek 28. října.

Fanshop banner