Chceme postoupit, řekl Uhrin francouzským novinářům
Klub

Chceme postoupit, řekl Uhrin francouzským novinářům

Redakce

Fotbalisté FK Mladá Boleslav dorazili do největšího francouzského přístavu Marseille ve středečním odpoledni a večer trénovali na hřišti, kde se o čtyřiadvacet hodin později střetnou s vedoucím celkem francouzské ligy Olympique Marseille. Trenér Uhrin má k dispozici šestnáct hráčů a dva brankáře, o nichž prohlásil, že jsou všichni v pořádku a připravení podstoupit náročný boj o postup. Utkání prvního kola Poháru UEFA Olympique Marseille - FK Mladá Boleslav se hraje ve čtvrtek 14. září od 20,45 hodin a jeho průběh můžete sledovat v on-line reportáži na tomto klubovém webu. Žádná česká televize přímý přenos nevysílá.

„Pro nás je to velmi důležité utkání, protože chceme postoupit do další podzimní fáze Poháru UEFA," řekl mladoboleslavský trenér Dušan Uhrin při úterním setkání s francouzskými a českými novináři v útrobách stadionu Velodrome před oficiálním tréninkem. „Olympique Marseille má výborné mužstvo s reprezentanty několika různých zemí, po mnoha letech opět hraje o titul a podobně jako my určitě udělá všechno pro vítězství," poznamenal mladoboleslavský kouč. V marseillské sestavě zdůraznil roli francouzského reprezentanta Riberiho. „Má vynikající finální přihrávku a musíme se snažit, aby žádnou nedal. Osobně jej bránit nebudeme, protože se v defenzívě musíme se věnovat více soupeřovým hráčům," naznačil Uhrin taktické záměry svého týmu. Netajil se poznatkem, že za přednost Olympique Marseille považuje silnou ofenzivu a naopak si myslí, že v defenzivní činnosti má slabiny.
Na večerním tréninku přibližně čtyřiadvacet hodin před utkáním hráči FK Mladá Boleslav na ploše stadionu Velodrome s rozlehlým hledištěm pro šedesát tisíc diváků pilovali střelbu po kombinaci z křídelních prostorů a zahráli si fotbal na dvě branky pro získání orientace v neznámém prostředí. Na jedné straně hrála obranná čtveřice Ševinský, Brezinský, Rolko, Palát a s nimi například Rajnoch, proti nim záložní formace ve složení Vaculík, Matějovský, Riegel, Poláček. Takže přítomní novináři v Uhrinových záměrech pro čtvrteční večer úplně jasno neměli. Trenér připustil, že do poslední chvíle bude zvažovat, koho postaví do středu zálohy vedle Matějovského místo Abrahama, který stále ještě pyká za vyloučení v Oslo. „Jinak mám všechny hráče k dispozici," dodal. Čtvrteční sestava proti Olympique Marseille by tedy měla být bez převratných změn: Miller - Ševinský, Brezinský, Rolko, Palát - Vaculík, Matějovský, Rajnoch (Šmerda), Poláček - Kulič, Pecka.

Fanshop banner