Ve čtvrtek na sebe v Marseille narazí vedoucí týmy české a francouzské ligy
Klub

Ve čtvrtek na sebe v Marseille narazí vedoucí týmy české a francouzské ligy

Redakce

Ve čtvrtečním utkání prvního kola Poháru UEFA na sebe v Marseille narazí momentálně vedoucí celky české a francouzské ligy. Mladá Boleslav postavení na čele nejvyšší soutěže potvrdila výhrou v Příbrami 2:1. Obdobně se vedlo Olympique Marseille, který vyhrál v pařížském Parku princů (Parc des Princes) před čtyřiceti tisíci diváky nad Paris Saint Germains 3:1.

Za Paris SG na postě defenzivního záložníka nastoupil český reprezentant Rozehnal. V dresu Olympique Marseille hrál více než hodinu kamerunský reprezentant M'Bami, jenž před týdnem přestoupil právě z Paris SG. Z prvního gólu se radovali hosté z jihofrancouzského přístavu, neboť Niang překonal pařížského brankáře Landreaua již v 7. minutě. Skóre vyrovnal pařížský kapitán Pauleta ve 22. minutě z pokutového kopu. Byl to první gól v síti Olympique Marseille v tomto soutěžním ročníku. Vítězství na marseillskou stranu strhli ve druhém poločase Nasri nejprve gólem v 68. minutě a v samém závěru utkání Pagis v 89. minutě.
Olympique Marseille proti Paris SG hrál v sestavě: Carrasso - Civelli, Taiwo, Zubar, Beye - Ribery, M'Bami (73. Lamouchi), Cana, Nasri - Niang (88. Oruma), Maoulida (56. Pagis).
Na čele francouzské ligy je po pěti odehraných kolech Olympique Marseille se 13 body za čtyři výhry a jednu remízu při celkovém skóre 9:1. Druhý je obhájce francouzského titulu Olympique Lyon se stejným bodovým ziskem při horším skóre (12:5). Situace ve francouzské lize je podobná situaci v české nejvyšší soutěži. Po šestém kole ji vede Mladá Boleslav před obhájcem titulu Libercem při shodném bodovém zisku také zásluhou lepší brankové bilance.
Utkání prvního kola Poháru UEFA Olympique Marseille - FK Mladá Boleslav se hraje ve čtvrtek 14. září od 20,45 hodin v Marseille na stadionu Velodrome s kapacitou šedesát tisíc diváků. Utkání nevysílá žádná česká televize a mladoboleslavský fotbalový klub pořádá na utkání do Marseille dvoudenní letecký zájezd. Zájemci se mohou přihlásit na sekretariátu FK Mladá Boleslav u Petry Kučerové na telefonních číslech 326719041 nebo 737270803.

Fanshop banner