Uhrin: Na úvod těžkého měsíce mám z výhry v Příbrami radost
Klub

Uhrin: Na úvod těžkého měsíce mám z výhry v Příbrami radost

Redakce

Na tiskovce po příbramském utkání trenér Dušan Uhrin zdůraznil, jak náročný program čeká mladoboleslavský tým v nejbližších dnech. Měl tím na mysli, že vedle běžného sledu ligových zápasů musí hráči zvládnout utkání třetího kola tuzemského poháru ČMFS a především dva duely prvního kola Poháru UEFA s momentálním lídrem francouzské nejvyšší soutěže Olympique Marseille.

Utkání v Příbrami označil Uhrin za neobyčejně těžké vzhledem k tomu, co fotbalisty Mladé Boleslavi čeká v brzké budoucnosti. „Před námi je velmi těžký měsíc a proto jsme v reprezentační pauze dost trénovali a než tu zátěž hráči rozběhali, bylo skoro po zápase," prohlásil mladoboleslavský kouč. „Soustředili jsme se na standardní situace a vyšlo nám to," dodal Uhrin s poznámkou, že má opravdu velkou radost z vítězství proti tak kvalitnímu týmu, jakým současná Příbram je.
Příbramský trenér Pavel Tobiáš označil střetnutí s Mladou Boleslaví za dobrý zápas s velkým nasazením z obou stran. „Odvedli jsme poctivý výkon v defenzivě se snahou o protiútoky, přesně tak, jak jsem si představoval. Věděli jsme, že soupeř rozhoduje utkání ze standardních situací a připravovali se na to. Že jsme inkasovali po standardních situacích je to jediné, co svým hráčů vytknu," prohlásil Tobiáš. Utkání viděl jako vyrovnaný souboj, ve kterém byla Mladá Boleslav přesnější a efektivnější v koncovce.
Než novináři propustili mladoboleslavského Uhrina, zajímali se, proč v příbramském utkání nevyužil některou z čerstvě získaných posil (Nesvadba, Ilongo, Rajnoch). „Vyhráváme a nebyl důvod ke změnám v sestavě," odpověděl Uhrin. „Ve čtvrtek v Marseille však ke změně v úspěšné sestavě určitě dojde, protože nemůže hrát potrestaný Abraham," připomněl následky Abrahamova vyloučení v Oslo, za které hráč vyfasoval distanc na tři soutěžní utkání v evropských pohárech. Trest si částečně odbyl při dvou duelech s Galatasaray a po prvním utkání v Marseille bude moci hrát až v mladoboleslavské odvetě.

Fanshop banner