Změna hřiště k bodům nepomohla
Klub

Změna hřiště k bodům nepomohla

Redakce

Mladoboleslavská juniorka ztratila další mistrovské body na domácím hřišti. Tentokrát nestačila na příbramské mladíky. Utkání se hrálo na městském stadionu, nikoliv na Astonce, kde si hráči i vedení týmu stěžovalo na malé rozměry hřiště a tím pádem snazší podmínky pro defenzivní činnost soupeře. Nic nebylo platné ani posílení čtyřmi hráči z prvoligového kádru (Krátký, Ilongo, Vít, Ordoš). Pro zranění kouči Kokoškovi chyběli Brunclík a Mikolanda.

První náznak šance měli Příbramští v 7. minutě. Podrázkého střelu brankář Šeda vytlačil na roh a po jeho rozehrání Vít rázným odkopem nepřipustil další ohrožení boleslavské branky. V 16. minutě už bylo zle. Z pravého křídla Podrázkého přetažený centr u vzdálenější tyče hlavičkoval neobsazený Nohýnek, míč tečí od bránícího Krátkého změnil směr a Šeda byl bezmocný - 0:1. Vyrovnání propásl Vít ve 30. minutě, kdy se po falšovaném obloučku Ilonga ocitl na soupeřově malém vápně sám, bohužel mu míč utekl do autu. O pět minut později Ordoš slabě hlavičkoval do náruče příbramského gólmana a gólem neskončila ani další boleslavská akce po Voborníkově centru.
V úvodu druhého poločasu častěji a přesněji stříleli hosté. Boleslavští hráči si vynutili několik standardních situací, ale mimořádné nebezpečí pro soupeřovu branku nevymysleli. Sedláčkově střele po spolupráci s Kalíškem i Voborníkově hlavičce po Krátkého perfektním nákopu chyběly razance a lepší umístění. Trenér Kokoška se pokusil oživit hru své družiny dvojím střídáním v 69. minutě. Toužebný efekt se však nedostavil, naopak o tři minuty později boleslavský tým prohrával o dva góly. Obránci zapomněli pokrýt Nohýnka a ten z malého vápna podruhé snadno překonal Šedu - 0:2. V závěrečné čtvrthodince při hře na tři beky a se stoperem Brezinským na hrotu útoku si mladoboleslavští hráči vynutili výraznou územní převahu. V 83. minutě po faulu Nováka na Víta trefil Vajgl perfektně trestný kop přes hráčskou zeď do horního koutu Palečkovy branky - 1:2. Ve zbylých minutách včetně čtyř nastavených viselo vyrovnání ve vzduchu, ale protože fotbalistům v boleslavských dresech chyběl klid a přehled v koncovce, odvezli si všechny body Příbramští.

FK Mladá Boleslav"B": Šeda - Krátký (69. Tuma), T. Brezinský, Ilongo, Kalíšek - Vajgl, Vít, Murárik, M. Sedláček (77. Doležal) - Ordoš (69. Mrvík), Voborník.
FK Marila Příbram"B": Paleček - Podrázký, Novák, Štochl, Nohýnek - Bartoš, Ševr, Milutinovič (90. Černý), Pobiš - Škácha (80. Řezníček), Tarczal (90. Kuchyňka).

Góly: Vajgl - Nohýnek 2

ŽK: Krátký - Novák

Rozhodčí: Tereba - Koval, Kalenda

Diváků: 175

Fanshop banner