Naši fotbalisté v reprezentačních dresech
Klub

Naši fotbalisté v reprezentačních dresech

Redakce

Ze současných mladoboleslavských fotbalistů je největší reprezentační hvězdou bezesporu Marek Kulič, byť v národním dresu odehrál první dva zápasy až v letošním roce a premiéry se dočkal necelé dva měsíce před svými jedenatřicátými narozeninami. „Asi to tak mělo být," říká smířlivě kapitán FK Mladá Boleslav. Spolu s Kuličem byl na zářijovou kvalifikaci pro evropský šampionát 2008 do Brücknerova mužstva pozván i čtyřiadvacetiletý Marek Matějovský, kterého však ostrý debut na trávníku teprve čeká.

Vedle Kuliče a Matějovského má FK Mladá Boleslav další reprezentační adepty v mladších kategoriích. Ve výběru jedenadvacetiletých hráčů trenéra Ladislava Škorpila je momentálně Jan Kysela mezi náhradníky. V dresu Lvíčat reprezentoval již čtyřikrát. Za jednadvacetiletou reprezentaci letos dvakrát hrál také David Brunclík. Nejzkušenějším mládežnickým reprezentantem ze současného mladoboleslavského kádru je Petr Mikolanda, jenž si dres s národním znakem ve třech věkových kategoriích oblékal už třiadvacetkrát (za ČR"19" sedmkrát, za ČR"20" dvakrát a za ČR"21" čtrnáctkrát) a dal celkem sedm gólů (za ČR"19" pět a za ČR"21" dva).
Na oficiálních soupiskách českých dorosteneckých reprezentací lze najít tři hráče FK Mladá Boleslav. Daniel Dudka a Martin Kučera patří do výběru sedmnáctiletých, který vede trenér Ivan Kopecký. Sedmnáctiletou reprezentaci v letošním září čeká první fáze kvalifikace na ME 2007. Postupně se střetne 19. září v Kravařích s Lucemburskem, 21. září v Opavě se Slovinskem a 24. září ve Frýdku-Místku s Tureckem.
Zbrusu novou reprezentaci šestnáctiletých z fotbalistů narozených v roce 1991 dostal za úkol sestavit Josef Pešice. Na první soustředění, které se konalo v závěru letošních letní prázdnin 28.-30. srpna v Blšanech, si pozval dvaadvacet noviců. Mezi nimi byl také mladoboleslavský Michal Rýdl. Nejvíce hráčů dodaly pražské kluby Sparta (5) a Slavia (4). Po zkušenostech z blšanského soustředění nominuje Pešice osmnáctičlenný tým na první mezinárodní zápasovou konfrontaci. Ta se uskuteční v Belgii ve dnech 19. a 21. září. Další dva přátelské duely absolvují reprezentační dorostenci se Slováky 23. a 26. října.

Fanshop banner