Posílená juniorka získala jenom jeden bod
Klub

Posílená juniorka získala jenom jeden bod

Redakce

Mírná herní převaha mladoboleslavskému týmu nepřinesla gólové vyjádření, přesto vedoucímu celku třetiligové tabulky sebral první mistrovské body. V mladoboleslavském dresu se představili noví hráči, kteří v týdnu přišli do pojizerského klubu na hostování. Levý bek Nesvadba byl po prvním poločase střídán kvůli zranění a stoper Ilongo absolvoval celý zápas se sympatickým přehledem.

První nebezpečnou střelu na soupeřovu branku vyslal varnsdorfský Hyka, ale Šedu nepřekvapil. Boleslavští odpověděli Ordošovým nepřesným zakončením po Brunclíkově rozehrání trestného kopu. Úvodní dvacetiminutovku uzavřel nevyužitý roh Mladé Boleslavi po tečované Riegelově střele. V samotném závěru prvního poločasu po Mikolandově nezištném přiťuknutí zkoušel Riegel technicky obstřelit varnsdorfského brankáře Macháčka, ale ten se stačil k levé tyči včas a dostatečně natáhnout.Druhý poločas otevřel Ordoš střelou z dálky, která minula branku. Po hodině hry předvedl stoper Ilongo, že má dobře srovnanou levačku. Jeho dobře mířenou bombu ze čtyřiceti metrů však nechtěně zblokoval spoluhráč Mikolanda a sám z otočky branku přestřelil. V 70. minutě Vajgl zatáhl akci po levém křídle na úroveň soupeřova trestného území, přetažený centr vrátil hlavou před branku Brunclík, ale pohotovou střelu Riegela varnsdorfská obrana srazila a brankář snadno chytil. Většinu utkání si mladoboleslavští hráči vytvářeli optickou převahu, hra se častěji odehrávala na varnsdorfské polovině hřiště, ovšem deset minut před koncem byli paradoxně k vítěznému gólu nejblíže hosté. Hykův dlouhýnákop z půlky hřiště málem zapadl za Šedova záda, ale brankář ho vyboxoval na roh. Při jeho rozehrání falšovaný Svojtkův centr vykopl u vzdálenější tyče z brankové lajny Krátký.

Sestava FK Mladá Boleslav „B": Šeda - Krátký, T.Brezinský, Ilongo, Nesvadba (46. Kalíšek) - Brunclík, Ordoš, Riegel, Vajgl (72. M.Sedláček) - Kysela, Mikolanda (78. Murárik)

ŽK: T. Brezinský, Krátký - Hyka, Zachariáš

Rozhodčí: Pešek - Kabyl, Stančík

Diváků: 500

Fanshop banner