Přes Spartu do čela ligy
Klub

Přes Spartu do čela ligy

Redakce

Mladá Boleslav rozdrtila pražskou Spartu a v ligové tabulce poskočila přes Liberec na první příčku aktuálního pořadí. „Chtěli jsme se probojovat na špici a povedlo se," jásal mladoboleslavský kouč Dušan Uhrin. Jeho protějšek ze sparťanské lavičky Stanislav Griga uznal, že Sparta na Mladou Boleslav neměla.

V nedělním večeru začala bitva se Sparťany za deště, který vydržel téměř celý zápas. Ten Mladá Boleslav jasně vyhrála. Dva góly dal Pecka a Vaculík, Matějovský neproměnil penaltu a rozhodčí další gól Mladé Boleslavi upřeli kvůli ofsajdu. Poprvé Blažka překonal Pecka ve 26. minutě tvrdou ranou z vápna po přihrávce Poláčka a předchozí akci Kuliče, který utekl Řepkovi - 1:0. Ve 29. minutě nařídil rozhodčí penaltu, kterou Matějovský kopl slabě po levici Blažka a ten stačil míč vytlačit na rohový kop. Ve 39. minutě však Matějovský penaltový kiks napravil geniální přihrávkou mezi obránci Vaculíkovi, který vybíhajícího Blažka prostřelil - 2:0. Nedlouho potom se míč ocitl potřetí ve sparťanské síti, ale sudí viděli ofsajd a gól neuznali. Většina sparťanských akcí byla neškodná nebo nepřesná, největší šanci ve 23. minutě zmařil Kolář, když z deseti metrů sám před Millerem po Lustrinelliho přihrávce boleslavskou branku těsně přestřelil.

Mladá Boleslav se dvougólovým vedením neuspokojila a do soupeře nadále bušila. Poláček slabě mířil do Blažka, Vaculíkovi se nepovedla finální přihrávka na hranici vápna po zdařilé rychlé akci po pravém křídle. V 71. minutě opět Vaculík potáhl útok po pravé straně a po zemi hledal před brankou Kuliče, kterému na kluzkém trávníku míč utekl jen o milimetry, jinak se ocitl sám před Blažkem. V 81. minutě bojovník Pecka obehrál zkušeného stopera Řepku a podle Blažka se trefil přesně k tyči - 3:0. A tak se se závěrečným hvizdem rozhodčího opět skandovaně tleskalo v přeplněném hledišti. Mladá Boleslav proměnila další z fotbalových snů v realitu, když se po drtivé výhře nad Spartou posunula na první místo ligového pořadí.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Brezinský, Rolko, Palát - Vaculík (71. Sedláček), Matějovský, Abrahám, Poláček - Kulič (90. Mikolanda), Pecka.

Sestava AC Sparta Praha: Blažek - Zabavník, Lukáš, Řepka, Kadlec - Kisel (61. Došek), Sivok, Sylvestre, Kolář - Lustrinelli (46. Šimák), Jun.

Góly: Pecka 2, Vaculík

Žluté karty: Brezinský, Matějovský, Rolko - Sivok, Sylvestre

Rozhodčí: Jech - Wilczek, Ondo

Diváků: 5000 (100% vyprodáno)

Fanshop banner