Ordoš trefil první tři body juniorky
Klub

Ordoš trefil první tři body juniorky

Redakce

Teprve ve čtvrtém mistrovském utkání mladoboleslavské béčko získalo body do tabulky ČFL. Bojovný kolektivní výkon korunoval gólově Ordoš v 95. minutě, když rozhodčí nastavoval sedm minut nad normální čas. Svěřenci trenéra Kokošky by nyní měli zlepšení formy potvrdit ve dvou domácích utkáních na Astonce s Varnsdorfem a béčkem Příbrami.

V prvním poločase předváděli hráči mladoboleslavské rezervy nejlepší hru z dosavadního působení v mistrovské soutěži. Jihočeského soupeře k ničemu nepouštěli a brankář Šeda byl bez práce. Bohužel téměř stoprocentní šance nedali Kysela, Mikolanda a Murárik. Do druhého poločasu nenastoupil Mikolanda a ofenzivní síla mladoboleslavského mužstva viditelně ochabla. Českobudějovičtí se však k vážnějšímu ohrožení hostující branky dostali až po hodině hry. V 63. minutě Šeda spoluhráče podržel, když povedenou soupeřovu hlavičku vytáhl na roh. V závěru utkání po závaru před Šedovou brankou byli Českobudějovičtí blízko toho, aby strhli výhru na svoji stranu, ale obrana Mladé Boleslavi nepodlehla. Vzápětí při ataku branky Českých Budějovic se Brezinského zakončení odrazilo od tyče k Ordošovi, který nezaváhal a hlavou míč dostal konečně do sítě - 0:1. „Hráči prokázali potřebné nasazení a touhu po výhře, což se po většinu utkání pozitivně projevovalo na našem herním projevu," prohlásil vedoucí „B" mužstva Michal Doležal. "První půlka proběhla zcela v naší režii, ale bohužel jsme nevstřelili branku. V druhém poločase byl lepší soupeř a v závěru jsme mělištěstí, protože jak jinak nazvat situaci, když vsítíme branku ve čtyřiadevadesáté minutě. Výrazně nám dneska pomohl Petr Mikolanda, který odvedl mraky práce a udržel hodně míčů," prohlásil bezprostředně po utkání trenér mladoboleslavské juniorky Luděk Kokoška.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Šeda - Krátký, T.Brezinský, Mrvík, Kalíšek - Brunclík (90. Skramužský), Murárik, Ordoš, Vajgl (86. M.Sedláček) - Kysela, Mikolanda (46. Voborník).

Gól: Ordoš

Rozhodčí: Rožec

Diváků: 200

FK Mladá Boleslav"B" má nyní v mistrovském programu ČFL dvě utkání na domácím trávníku Astonky. V sobotu 2. září hostí Slovan Varnsdorf a o týdem později v sobotu 9. září FK Marila Příbram"B". Obě utkání mají výkop v 10,15 hodin.

Fanshop banner