V Ml. Boleslavi chce Sparta potvrdit zlepšení
Klub

V Ml. Boleslavi chce Sparta potvrdit zlepšení

Redakce

I.Gambrinus liga má v pátém kole na programu utkání FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha v neděli 27. srpna od 20,15 hodin na mladoboleslavském městském stadionu. Střetnou se dva dosud neporažené týmy v přímém souboji o druhé místo v ligové tabulce. To zatím drží Mladá Boleslav s dvěma body náskoku právě před Spartou, se kterou v uplynulých dvou letech třikrát vyhrála a jen jednou prohrála.

Navzdory nepříznivé vzájemné bilanci si Sparťané věří. „Pokud budeme hrát jako proti Příbrami a zlepšíme koncovku, můžeme v Mladé Boleslavi uspět," prohlásil před týdnem sparťanský a reprezentační gólman Blažek. Bral by i remízu? „Ne, chceme vyhrát," dodal odhodlaně jménem mužstva. Sparta ligu začala neslavně. V prvním kole doma ztratila dva body za bezbrankovou remízu s kladenským nováčkem, v Plzni vyhrála šťastnou trefou Pospěcha 1:0 a v Jablonci uhrála druhou letní plichtu. Před týdnem to se Spartou na domácí Letné vypadalo opět zle, neboť před téměř deseti tisíci diváky prohrávala s Příbramí sporným Polodnovým gólem. Nakonec však střídajícím Kolářem a uzdraveným Sivokem skóre otočila a za výhru 2:1 brala tři body. Mladá Boleslav remízově zaváhala pouze s Plzní, naplno bodovala s Olomoucí, na Slovácku i v Jablonci.
Utkání FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha bude mít pikantní příchuť pro Poláčka, který do Mladé Boleslavi přestoupil na konci července ze Sparty. A před necelým rokem se ve sparťanském dresu gólem podílel na dosud jediné boleslavské prohře ze čtyř vzájemných utkání Mladé Boleslavi se Spartou. „Chceme vyhrát každé utkání a to proti Spartě není žádnou výjimkou," zní z mladoboleslavské kabiny sborem včetněi Poláčkova hlasu. Trenéři obou týmů by měly mít hráčské kádry v pořádku. Předpokládaná sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Brezinský, Rolko nebo Vít, Palát - Vaculík nebo Šmerda, Matějovský, Abrahám, Poláček - Kulič, Holub nebo Pecka. Možná sestava AC Sparta Praha: Blažek - Zábavník, Řepka, Lukáš nebo Homola, Kadlec - Kisel, Sivok, Sylvestre, Šimák - Jun, Lustrinelli nebo Matušovič.

Fanshop banner