Pecka to na Spartu umí
Klub

Pecka to na Spartu umí

Redakce

FK Mladá Boleslav je jediným klubem, se kterým má věhlasná Sparta Praha pasivní prvoligovou bilanci. Nijak to neznehodnocuje fakt, že je velmi krátká, protože mladoboleslavský klub hraje nejvyšší tuzemskou ligu teprve třetí ročník. V předchozích dvou mistrovských sezónách ze čtyř vzájemných utkání tři vyhrála Mladá Boleslav a jenom jedno Sparta.

Na podzim 2004 mladoboleslavský nováček přijel na pražskou Letnou nebojácně a dlouho držel bezbrankové skóre. Takový výsledek by tehdy čerstvý trenér FK Mladá Boleslav Dušan Uhrin mladší bral jako úspěch a velké povzbuzení do dalších ligových bitev. V závěru utkání vyslal na trávník Rojku a ten v předposlední minutě trefil tři nečekané body. Mladá Boleslav senzační podzimní výhru 1:0 potvrdila na jaře 2005 v odvetě dalším vítězstvím 2:1. Sparťané pod vedením trenéra Hřebíka sice otevřeli skóre Junem, ale ve fantastickém závěru Rojka a Pecka otočili skóre.
Poprvé Sparta (už pod současným trenérem Grigou) přehrála Mladou Boleslav vloni na podzim 4:2. V utkání bohatém na góly za Spartu stříleli Došek, Poláček (dnes hráč FK Mladá Boleslav), Herzán, Slepička a za Mladou Boleslav Simr (vrátil se do Brna), Pecka. Jarní odveta v letošním dubnu se Mladé Boleslavi povedla dokonale, když vyhrála 2:0 góly Pecky a Vaculíka. Z uvedeného přehledu je patrné, že proti Sparťanům to Peckovi náramně dobře střílí. Trefí se v neděli 27. srpna zase?

Fanshop banner