Mladá Boleslav zůstala před branou Ligy mistrů
Klub

Mladá Boleslav zůstala před branou Ligy mistrů

Redakce

Do odvety vstoupil turecký mistr se stejnými hráči jako v prvním utkání s Mladou Boleslaví. To trenér Uhrin udělal v sestavě čtyři změny. Do branky místo Kučery postavil Millera, ve stoperské dvojici Víta nahradil Rolkem, ve středu pole místo Riegela hrál Šmerda a v útoku vykartovaného Kuliče zastoupil Holub včetně převzetí kapitánské pásky.

Utkání začali hráči Mladé Boleslavi aktivněji než soupeř, ale ten hrál pozorně a po zisku míče hru kontroloval rychlými narážečkami v poli, aniž pospíchal k brance Millera. Boleslavský brankář byl téměř bez práce, neboť turecké střelecké pokusy mířily vysoko nad nebo vedle. Na druhé straně Poláček i Holub trefili tureckou branku, ale jejího ochránce Mondragona nepřekonali. Nebezpečně vypadala i přízemní rána Ševinského z trestného kopu v předposlední minutě prvního poločasu, která těsně minula pravou tyč turecké branky.

Podobně jako v prvním poločase i po přestávce prokázali mladoboleslavští hráči snahu po útočné aktivitě. Bohužel vypracované šance nevyužili. V 56. minutě po boleslavském rohu vyrazili Turci do brejku, který Hakan Sükür zakončil ranou do boční sítě Millerovy branky. V 65. minutě protlačil Rolko míč do turecké branky, ale rozhodčí gól neuznal kvůli údajnému faulu Brezinského na brankáře Mondragona. Do té doby přesně pískající švédský arbitr si počínal překvapivě úzkostlivě a svým verdiktem sebral Mladoboleslavským ve zlomovém okamžiku vítr z plachet. Další ránu inkasovali v 72. minutě, kdy Hasan Sas překonal Millera - 0:1.

Jak by se bitva o Ligu mistrů vyvíjela, kdyby sudí uznal Rolkův gól a čerstvý Sedláček v 69. minutě završil své sólo? Sedláčkovu střelu však Mondragon vyrazil na roh. A tak místo 2:0 za pár minut svítilo na ukazateli 0:1. V tu chvíli potřebovala Mladá Boleslav odpovědět čtyřmi přesnými trefami. Podařilo se to pouze Palátovi v 87. minutě, když parádně trefil míč odražený z tureckého vápna po standardní situaci - 1:1.

Před vyrovnávacím gólem šel Sedláček podruhé sám na brankáře a nedal, odkrytou branku netrefil Riegel, když se dostal k míči vyraženém Mondragonem po Ševinského bombě. Po závěrečném hvizdu aktérům dramatické podívané poděkovali diváci aplausem ve stoje. K dokonalosti krásného fotbalového večera chyběla radost z postupu.

FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Brezinský, Rolko, Palát - Vaculík, Matějovský, Šmerda (68. Mikolanda), Poláček (46. Sedláček) - Holub (74. Riegel), Pecka

Galatasaray Istanbul: Mondragon - Cihan, Tomas, Song, Ak Orhan (76. Ugar) - Sarioglu Sabri, Buruk Okan, Akman Turan - Ilic (70. Turan), Hakan Sükür (84. Ozván)

Góly: Palát - Hasan Sas

ŽK: Buruk Okan, Hasan Sas, Sarioglu

Rozhodčí: Hansson - Andren, Flink

Diváků: 4680

Fanshop banner