Galatasaray trénoval kombinaci, Boleslav pilovala střelbu
Klub

Galatasaray trénoval kombinaci, Boleslav pilovala střelbu

Redakce

Úterní tréninky aktérů kvalifikace Ligy mistrů ani tiskovka tureckého trenéra převratné informace čtyřiadvacet hodin před výkopem nepřinesly. Oba trenéři věří, že dovedou tým k potřebnému výsledku a turečtí žurnalisté už dokonce znají postupujícího. Trenér Galatasaray jejich jednoznačný optimismus nesdílel.

Turečtí šampióni na mladoboleslavském hřišti procvičovali především přihrávky a kombinační jistotu na kluzkém trávníku. Jejich hra na dvě branky nebyla žádná selanka, ale svižný fotbal. Nechyběly bouřlivé scény. Když se brankáři Mondragonalymu nelíbilo rozestavení hráčů v defenzívě, seřval levého beka, jako začínajícího žáčka. Svěřenci trenéra Uhrina na rozdíl od tureckých rivalů větší část tréninku věnovali nácviku střelby a hru na dvě branky absolvovali v záměrně stísněném prostoru na polovině hřiště. „Rozhodne důraz v osobních soubojích," poznamenal trenér Uhrin, který věří, že jeho hráči mají dostatek sil, aby se o Ligu mistrů poprali i za nepříznivého výchozího stavu.
Po tréninku týmu Galatasaray Istanbul jeho trenér Gerets předstoupil před přítomné novináře. Tiskovka v klubovém interiéru přímo na městském stadionu trvala přibližně půl hodiny a hlavním charakteristickým rysem bylo až přehnané sebevědomí žurnalistů z tureckých médií. Belgický trenér s pestrými mezinárodními zkušenostmi jejich přezíravost vůči mladoboleslavskému soupeři krotil. O středeční sestavě konkrétně nemluvil, ale velké změny asi neudělá. Předpokládaná sestava Galatasaray Istanbul vychází z prvního utkání proti Mladé Boleslavi a posledním ligovém duelu s Manasisporem: Mondragonaly - Cihan, Song, Tomas, Orhan - Ayhan nebo Hasan Sas, Mehmet, Sarioglu Sabri, Turan Arda - Ilič, Hakan Sükür.

Fanshop banner