Uhrin: Naděje žije a pokusíme se o nemožné
Klub

Uhrin: Naděje žije a pokusíme se o nemožné

Redakce

V současnosti nejprestižnější klubová soutěž ve fotbalovém světě Liga mistrů je téměř na dosah i pro Mladou Boleslav. Stačí potřebným rozdílem porazit turecký velkoklub Galatasaray Istanbul a zdánlivě nemožné se stane skutečností. Fotbalisté FK Mladá Boleslav i jejich trenér sbírají mezinárodní zkušenosti doslova za poklusu. Přehráli norského mistra a proti tureckému šampiónovi jim nechybí sebevědomí, i když v prvním střetu podlehli výrazně 2:5. I přes tuto porážku Dušan Uhrin věří, že jeho tým je stále ve hře o Ligu mistrů.

Jak velkou naději na postup vidíte?

„Naše naděje jsou přibližně dvacetiprocentní, ale nevzdáváme se a určitě tureckému mistrovi utkání na našem domácím trávníku hodně znepříjemníme."

V čem spočívá ta dvacetiprocentní naděje?

„Ve víře, že šance je vždycky a když dáme v první půli gól, aniž inkasujeme, bude odvetné utkání otevřenou záležitostí."

Připravil jste tedy tým tak, aby do odvety vstoupil ofenzivně?

„Každopádně budeme chtít v první půli skórovat."

Když jste viděl Galatasaray na vlastní oči, překvapilo vás něco na jeho hře?

„Nic mě na jejich hře nepřekvapilo. I na první utkání jsme byli dobře připravení, ale hráči postrádali více agresivity a nedostatečné pokrývali protivníky útočící po stranách. A v tom se musíme v odvetě zlepšit."

Kdo vám bude v taktických záměrech nejvíce chybět?

„Samozřejmě Kulič i Abrahám, oba jsou nyní ve formě a nebudu je mít k dispozici z disciplinárních důvodů."

Často si veřejně pochvalujete, že máte kvalitativně vyrovnaný hráčský kádr, ale je opravdu možné na evropské úrovni nahradit takové hráče, jakými jsou Kulič a Abrahám?

„Každý je nahraditelný a my tyto dva fotbalisty také dokážeme nahradit."

Ostatní členové kádru jsou připravení?

„Všichni jsou zdravotně v pořádku."

Hraje v evropských pohárech domácí prostředí velkou roli?

„Doufám, že nám naši diváci pomohou k tomu, abychom vyhráli v utkání, do kterého jdeme s úmyslem, že se pokusíme o nemožné. Jak jsem řekl, šanci máme a myslím si, že ta dvacetiprocentní naděje není malá, neboť Turci jsou hodně náladoví a když dostanou brzo gól a po půli hned druhý, bude boj o postup úplně otevřený. Nesmíme však inkasovat."

Fanshop banner