Brunclík odmítl remízu, když nedal penaltu
Klub

Brunclík odmítl remízu, když nedal penaltu

Redakce

Béčko nenavázalo na vítěznou misi prvoligového mužstva v Jablonci a na domácím trávníku Astonky podlehlo jabloneckému béčku 2:3. Mladoboleslavský rezervní tým tak zůstává po třech kolech bez bodu na konci mistrovské tabulky ČFL. Podobně jako jablonecký trenér Hloušek, posílil i mladoboleslavský Kokoška základní sestavu hráči z prvoligového kádru Brunclíkem, Tomášem Sedláčkem, Kyselou, Ordošem a Mikolandou.

Po oboustranně váhavém rozjezdu se z aktérů nejdříve probudil Tomáš Sedláček. V 18. min. obral o míč Pončáka, ale vystřelil mimo, za tři minuty přihrával před branku Ordošovi, ale Eliáš úmysl vystihl a rodící se šanci zmařil v zárodku. První jablonecká příležitost byla dílem boleslavské nepřesnosti v podání Brezinského a Šedy, dotírající Hloušek ji však nevyužil. Ve 41. minutě po Ordošově centru vyhrál Tomáš Sedláček vzdušný souboj s jabloneckým brankářem Bobokem a hlavou skóroval - 1:0. Druhý poločas načaly boleslavské šance Ordoše a Mikolandy. Na druhé straně dvakrát minul Šedovu branku Hloušek. V 62. min. jablonecký Valenta vyrovnal z penalty nařízené za nastřelenou Mrvíkovu ruku - 1:1. V 68. min. Mladá Boleslav opět vedla, když Brunclík nádherně uvolnil Vajgla, který sám proti Bobokovi s přehledem trefil k tyči - 2:1. V 74. min. rozehrával hostující stoper Patka na půlící čáře trestný kop a jeho dlouhý oblouk si v boleslavském vápně zpracoval Mičkal a zdánlivě nevinnou akci završil gólem - 2:2. V následující pětiminutovce jablonečtí Eliáš a Mičkal zahodili další příležitosti. V závěru utkání nařídil sudí dvě penalty, které definitivně rozhodly o bodech. V 89. min. jablonecký Hloušek klopýtl o Tumu a nařízenou penaltu Valenta proměnil - 2:3. Ve třetí minutě nastavení v jabloneckém vápně Petržela podrazil ke střelbě se chystajícího Michala Sedláčka, ovšem Brunclíkův nepovedený pokutový kop brankář Bobok vystihl a uhájil svému týmu výhru.

Sestava FK Mladá Boleslav„B": Šeda - Kalíšek, Tomáš Brezinský, Mrvík, Tuma - Kysela (63. Michal Sedláček), Murárik, Brunclík, Mikolanda - Tomáš Sedláček (46. Vajgl), Ordoš (81. Voborník).

Sestava FK Jablonec"B": Bobok - Pončák, Patka, Eliáš, Vrabec - Petržela, Valenta, Kordule, Adam (46. Hozda) - Procházka (55. Mičkal), Hloušek (90. Kulhánek).

Góly: Tomáš Sedláček, Vajgl - Valenta 2 (oba z pokutových kopů), Mičkal

ŽK: Murárik - Petržela, Lončák

Rozhodčí: Šedivý - Slavíček, Novotný

Diváků: 300

Fanshop banner