Velká radost z nečekaných tří bodů
Klub

Velká radost z nečekaných tří bodů

Redakce

Efektivněji prováděné standardní kopy rozhodly o výhře Mladé Boleslavi v Jablonci. Na tom se shodli trenéři obou týmů. Boleslavský Dušan Uhrin si pochvaloval, jak hráči zužitkovali práci, které se věnovali na trénincích, a jablonecký Petr Rada se zlobil, že jeho svěřenci nezvládli situace, na které se speciálně připravovali.

Když byl na tiskovce po utkání Jablonec - Mladá Boleslav 0:2 vyzván boleslavský kouč Uhrin, aby zhodnotil průběh, tak v prvních slovech přiznal, že z utkání na jablonecké Střelnici měl obavy. „Z náročného programu toho začínají mít hráči dost, protože nemají ani jeden den volna, a tak jsem rád, že utkání pro nás dobře dopadlo," řekl Uhrin a připomněl, že k utkáním v tuzemské lize a evropském poháru přibyly reprezentační povinnosti Kuličovi a Brezinskému. „Druhý poločas jsme se konečně rozběhali a vyšly nám standardní situace které jsme trénovali," pochvaloval si Uhrin a výhru nad Jabloncem označil za výsledek vydařeného kolektivního výkonu.

Na Uhrinovo mínění, že disciplinovaný výkon mladoboleslavského mužstva nepustil jablonecké protihráče s výjimkou standardních situací do brankových šancí, navázal jablonecký trenér. „Měli jsme také dostatek standardních situaci, ale ani jednu jsme nezahráli tak dobře, jako soupeř a proto jsme prohráli," uvedl Rada. Zlobil se, že jablonečtí hráči neuhlídali standardní situace, na což se v tréninku připravovali.

Podobně jako se z výhry radovali hráči a početná skupina boleslavský příznivců, zářili spokojeností i představitelé vedení mladoboleslavského klubu. „Velmi důležité tři body," vyjádřil pocity všech sportovní ředitel Zdeněk Kudela. Prezident Josef Dufek i generální ředitel Jaromír Šeterle opouštěli čestnou část tribuny jako poslední, když neúnavně aplaudovali vítěznému mužstvu. Trenér Dušan Uhrin byl spokojený, že se týmu podařilo napravit domácí ztrátu z utkání proti Plzni a může se v klidu věnovat přípravě na středeční odvetu předkola Ligy mistrů s Galatasaray Istanbul. V sobotu dopoledne cestoval do Istanbulu, aby večer osobně shlédnul ligové vystoupení tureckého rivala.

Fanshop banner