Trenéři Rada i Uhrin očekávají útočný fotbal
Klub

Trenéři Rada i Uhrin očekávají útočný fotbal

Redakce


Utkání čtvrtého ligového kola FK Jablonec 97 - FK Mladá Boleslav se hraje v pátečním podvečeru 18. srpna od 16,30 hodin na zrekonstruované Střelnici v Jablonci nad Nisou. Oba týmy jsou v popředí ligové tabulky, mají ofenzivně naladěné herní styly a ve skromné vzájemné bilanci je zatím o maličko lepší Mladá Boleslav. Autobus s fanoušky odjíždí od mladoboleslavského hotelu Škoda v 15 hodin, přímá on-line reportáž z průběhu utkání začne v 16,15 hodin na tomto klubovém webu.

Jablonec má ze tří úvodních kol nového ročníku I.Gambrinus ligy na svém kontě výhru na Kladně a domácí remízy s Mostem a Spartou. Podobně jako Mladá Boleslav, která vyhrála nad Olomoucí i na Slovácku a remizovala doma s Plzní, je po třech kolech neporaženým týmem. "Proti Spartě jsme předvedli kvalitní výkon a věřím, že ho předvedeme i proti Mladé Boleslavi a navíc ho potvrdíme i výhrou," touží jablonecký kouč Petr Rada, čerstvý Brücknerův asistent u české reprezentace. Netají se respektem vůči mladoboleslavské ofenzivní síle, kterou momentálně táhnou kanonýři Kulič s Peckou, z druhé vlny ji podporují Abraham, Matějovský, Poláček a v záloze čekají na příležitost například Holub, Sedláček a Mikolanda. Mladoboleslavský trenér Dušan Uhrin očekává oboustranně útočnou hru. Jablonecký tým řadí k ligové špičce. „Především v domácím prostředí je velice nebezpečný," míní Uhrin, který by v Jablonci velmi rád smazal dvoubodovou ztrátu z posledního domácího utkání s Plzní. Čtvrtečního tréninku, ze kterého Uhrinův tým odjel na tradiční předzápasové soustředění do Sparingu v Holých Vrších, se zúčastnil kompletní hráčský kádr. Drobné úlevy a zvýšenou péči maséra a terapeuta měli jen Kulič s Brezinským, oba kvůli středeční reprezentační herní zátěži.Tréninková cvičení i hru na dvě branky absolvoval v plném rozsahu také Matějovský, který se v týdnu dával zdravotně dohromady po otřesu mozku způsobeném plzeňským Pilařem.
Vzájemná bilance je těsně příznivější pro pojizerský klub. Ze čtyř utkání Mladá Boleslav vyhrála dvě a Jablonec jenom jedno. Poslední měření sil skončilo smírně 1:1. Hrálo se letos 19. března a boleslavského brankáře Kučeru překonal jablonecký Kiša ve 35. minutě. Šťastný vyrovnávací gól v posledních vteřinách utkání trefil boleslavský bek Palát. Jablonec byl prvním oficiálním prvoligovým soupeřem Mladé Boleslavi. V létě 2004 před vyprodaným hledištěm utkání Mladá Boleslav - Jablonec 1:0 rozhodl Rojka. Odveta na jaře 2005 se povedla Jablonci, když vyhrál 2:0 góly Michálka a Šenkeříka. Na podzim 2005 hvězdou utkání Mladá Boleslav - Jablonec 2:1 byl Radim „Emil" Holub, autor dvou boleslavských gólů. Za jabloneckou stranu se trefil Michálek.

Fanshop banner