Tým potvrdil svoji sílu i v pozměněném složení
Klub

Tým potvrdil svoji sílu i v pozměněném složení

Redakce

Fotbalisté Mladé Boleslavi nehledí na náročný program a drtí své soupeře doma i venku. Tři dny po postupu do třetího předkola Ligy mistrů si doletěli pro tři ligové body na Slovácko. Ačkoliv trenér Uhrin hodně pozměnil složení mužstva v porovnání s předchozími zápasy, na ofenzivním pojetí hry se nic nezměnilo.

Aktivní styl přinesl první sladké plody už v 7. minutě. Na vápně se uvolnil přes obránce Holub a když se chystal vystřelit, uklouznul a tak míč nekompromisně napálil levačkou Kysela a překonal Drobisze – 0:1. Slovácko bylo nebezpečné především ze standardních situací, kdy trestné i rohové kopy většinou rozehrával Vozábal. Falšované míče z jeho kopačky společným úsilím odvraceli nejčastěji Rolko s Brezinským, případně brankář Miller. Ve 22. minutě prokázal své kanonýrské přednosti Holub, když po Poláčkově centru bez přípravy trefil břevno slovácké branky. Ve druhém poločasu se snažilo domácí Slovácko zvýšit obrátky, ale hráči Mladé Boleslavi se nenechali zaskočit a hru kontrolovali. V 55. minutě Vozábal z trestného kopu napálil břevno a odražený míč hlavičkoval Šuškavčevič vedle odkryté Millerovy branky. V 72. minutě Brezinský zastavil Vránu za cenu rohu a po jeho rozehrání hlavičku Rajnocha bravurním reflexem vytáhl nad břevno brankář Miller. V poslední minutě se předvedl Riegel. Slovácko zahrávalo Rothem roh, který hlavou odvrátil Abrahám a ve spolupráci s Poláčkem přenesl rychle hru na polovinu soupeře, kde celou akci zakončil Riegel lahůdkovou střelou do horního růžku slovácké branky – 0:2. Ani čtyři minuty nastavení na výhře Mladé Boleslavi nic nezměnily.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Ševinský, Brezinský, Rolko, Palát – Kysela (64. Vaculík), Abrahám, Riegel, Poláček – Holub (75. Pecka), Sedláček (90. Matějovský).

Sestava 1. FC Slovácko: Drobisz – Němčický, Šuškavčevič, Rajnoch, Ineman – Malár (15. Róth), Vozábal, Görner, Malchárek (71. Mareš) – Vrána (81. Honek), Ivana.

Góly: Kysela, Riegel

ŽK: Brezinský, Palát - Vozábal

Rozhodčí: Kocián

Diváků: 5300

Fanshop banner