Uhrin: Rozhodli jsme v prvním utkání
Klub

Uhrin: Rozhodli jsme v prvním utkání

Redakce

V elegantním a účelném tiskovém středisku v útrobách stadionu Ullevaal na setkání s novináři přišel mladoboleslavský Uhrin v uhlazeném společenském oblečení, kdežto jeho protějšek Rekdal se přihnal v upoceném sportovním triku a krátkých kalhotách. Místo naduté nadřazenosti jím lomcoval těžko utajovaný vztek, když svému úspěšnějšímu protivníkovi blahopřál k postupu.

Mladoboleslavský kouč Uhrin zdůraznil význam povedených dvaceti minut před týdnem. „Pro náš postup bylo rozhodující první utkání, kdy jsme si vytvořili potřebný náskok a ten v Oslo uhájili,“ reagoval Uhrin na přání, aby zhodnotil obě utkání mezi Mladou Boleslaví a Valerengou Oslo. K odvetě poznamenal, že k ní jeho mužstvo nastoupilo se snahou o aktivní hru, což se mu podařilo. „První půli hráči hráli, co jsme si řekli a soupeři až na poslední minutu poločasu nedali šanci ke skórování. Také po přestávce jsme až do vyloučení Abraháma kontrolovali hru,“ dodal Uhrin spokojený s tím, že jeho tým i v oslabení hrál, co potřeboval.

Norský trenér Rekdal litoval neuznaného gólu z osmé minuty, kdy jeho svěřenci dopravili míč do sítě z ofsajdu. „Začali jsme dobře a kdyby nám rozhodčí ten gól uznali, bylo by všechno jinak. Takhle při celkovém skóre 3:5 musím přiznat, že soupeř postoupil zaslouženě.“ Na přímý dotaz, jaké dává Mladé Boleslavi šance ve střetnutí s Galatasaray, uznal sílu přemožitele. „Proti Galatasaray má Mladá Boleslav šanci padesát na padesát,“ prohlásil.

Fanshop banner