Fotbalisté často spí mimo domov
Klub

Fotbalisté často spí mimo domov

Redakce


Jaký režim mají hráči FK Mladá Boleslav v týdnu, kdy vstupují do evropského poháru a zahajují tuzemskou ligu? V pondělí dostali od trenéra volno a od úterý střídají tréninky se zápasy a rehabilitací, přičemž dvě předzápasové noci spí mimo domovy.

V úterý fotbalisté trénují v době středečního utkání, to znamená večer od 20,45 hodin. Po tréninku na městském stadionu ve 22 hodin odjíždějí do penzionu Sparing Holé Vrchy, kde se navečeří a vyspí do nejdůležitějšího dne mladoboleslavského fotbalu. Ve středu je po snídani od 11 hodin čeká trénink na hřišti v nedalekém Březně. Po obědě ve Sparingu se na taktické poradě od trenéra Uhrina dozvědí sestavu a herní záměry pro večerní utkání.

Z Holých Vrchů odjedou v 19 hodin a od 20,45 hodin je čeká bitva s norským soupeřem. Ve čtvrtek dopoledne od 10 hodin trénují a následně absolvují regeneraci fyzických sil. V pátek trénují od 18 hodin na městském stadionu v Mladé Boleslavi a po skončení tréninku opět odjíždějí strávit noc do Sparingu na Holé Vrchy.

Tam pobudou téměř celou sobotu v obvyklém rytmu s procházkou v přírodě, taktickou poradou a podvečerní přepravou do Mladé Boleslavi k mistrovskému utkání úvodního kola I. Gambrinus ligy ročníku 2006/07, ve kterém nastoupí od 19 hodin proti SK Sigma Olomouc. V neděli si volno užijí až po obědě, neboť dopoledne od deseti mají trénink a po něm povinnou komplexní regeneraci. A následující týden bude podobný. V prvním srpnovém úterý letí do Oslo k odvetnému utkání kvalifikace Ligy mistrů, které se hraje ve středu 2.8. a k druhému ligovému střetnutí proti Slovácku odjedou z Mladé Boleslavi den před jeho konáním, což znamená další nocleh mimo vlastní postel. Na přenocování mimo domov si fotbalisté zvykali v rámci letní přípravy, kdy byli postupně na třech soustředěních, a při nich spali tři noci v polabském Nymburku, pět nocí v jihočeském Písku a osm nocí v rakouském Loipersdorfu.

Fanshop banner