Voborník dal tři góly Libáni
Klub

Voborník dal tři góly Libáni

Redakce

Junioři přestříleli mužstvo východočeského krajského přeboru zcela jasně a navzdory nepřesnému sudímu Chovancovi, který jim v závěru prvního poločasu upřel zcela regulérní gól. Dařilo se hlavně Voborníkovi, který libáňského brankáře Hampla, dorosteneckého odchovance mladoboleslavského klubu, pokořil hattrickem.

Hned první akce skončila úspěšně, když Sedláčkovu přihrávku gólově završil Voborník svojí první trefou - 1:0. V 15. minutě střelce prvního gólu uvolnil pro změnu Vajgl. Voborník nejprve levačkou nastřelil vybíhajícího brankáře a teprve odražený míč pravačkou uklidil do sítě - 2:0. Za dvě minuty mohl skórovat Sedláček, ale netrefil zcela prázdnou branku. Ve 31. minutě libáňský Šimek využil zaváhání mladoboleslavské obrany a především brankáře Šedy ke snížení - 2:1. V závěrečné desetiminutovce první půle nedal dvě obrovské šance Toman a ve 45. minutě Sedláček parádně trefil vingl po pravé ruce bezmocného Hampla. K údivu všech přítomných rozhodčí gól neviděli a brankář ho zapřel! Skóre se tedy měnilo až po přestávce, kdy libáňským hráčům evidentně ubývalo sil. V 71. minutě po Hermanově rohu byl u bližší tyče rychlejší než obránci s brankářem boleslavský stoper Tomáš Brezinský - 3:1. Neuplynulo ani pět minut a Tuma dalekonosnou ranou k tyči překvapil Hampla - 4:1. V 79. minutě po Ježdíkově centru udělal za herní převahou boleslavských mladíků pěknou tečku hlavičkující Voborník - 5:1. Devět minut před koncem trefil Skramužský technickou střelou jen pravou tyčku. Utkání se hrálo na mladoboleslavské Astonce.

Sestava FK MB"B" proti Libáni: Šeda - Kalíšek (46. Tuma), T. Brezinský, Doležal, Horák - Herman, Skramužský, Vajgl, M. Sedláček - Toman (46. Ježdík), Voborník. V průběhu druhého poločasu se v 71. minutě vrátil do hry Kalíšek a odstoupil Horák.

Góly: Voborník 3, T. Brezinský, Tuma - Šimek

Diváků: 120

Rozhodčí: Chovanec

Fanshop banner