Třetiligového brankáře překonal jenom Kulič
Klub

Třetiligového brankáře překonal jenom Kulič

Redakce

Mladoboleslavští si k devátému přípravnému utkání letní přípravy a prvnímu, které se hrálo na domácím mistrovském trávníku, pozvali třetiligového soupeře z pražské Krče. Jejich snaživé hráče jasně přehrávali, ale v koncovce byli nepřesní. Utkání rozhodl Kulič svým pátým letním gólem.

V úvodní pětiminutovce si role nahrávajícího a koncového hráče vzájemně jednou vyměnili Pecka s Kuličem, ale gól z jejich šancí nebyl ani jeden. V 8. minutě po kombinaci s Vaculíkem nastřelil Ševinský náruč krčského brankáře Šilhavého. Ten kapituloval až o pět minut později. Ve 13. minutě Matějovský šikovným lobem uvolnil Kuliče a ten udělal brankáři elegantní blafák a za potlesku diváků otevřel skóre - 1:0. Ve 29. minutě po Kuličově zpětné přihrávce a Matějovského přiťuknutí střílel z vápna Palát, ale brankář bez velkých obtíží chytil. Ojedinělou střelu na Millera předvedl ve 37. minutě Krejcar a z okamžitého protiútoku poslal Matějovský do šance Vaculíka, kterého Šilhavý se štěstím vychytal. Uplynuly pouhé dvě minuty a Matějovský předvedl další povedenou přihrávku. Tentokrát z ní vytěžil jasnou gólovou příležitost Abraháma, ale jeho slabá střela podle vybíhajícího Šilhavého minula těsně pravou tyčku.
V 52. minutě nečekanou Sedláčkovu střelu brankář vytlačil na roh, který však vyzněl pro Mladou Boleslav planě. V 58. minutě Palát prováhal správnou chvíli ke střelbě. Po Kyselově akci Sedláčkovu příležitost zastavili rozhodčí kvůli ofsajdu. V 82. minutě po Ordošově centru hlavičkoval Mikolanda těsně vedle. Ve druhém poločase se hráčům nepovedlo tolik pohledných a nebezpečných akcí, byť v tempu nepolevovali do poslední minuty. A tak střetnutí skončilo hubeným vítězstvím.

Sestava FK Mladá Boleslav proti Spartě Krč: Miller (46. Kučera) - Ševinský (66. Krátký) , Vít (46. Rolko), M.Brezinský (56. Riegel), Palát (66. Brunclík) - Vaculík (46. Kysela), Abrahám (56. Šmerda), Matějovský (56. Ordoš), T. Brezinský (58. Mikolanda)- Kulič (56. Holub), Pecka (46. Sedláček).

Góly: Kulič

Rozhodčí: Navara

Diváků: 425

Fanshop banner