Juniorka začala výhrou
Klub

Juniorka začala výhrou

Redakce

Od úterý 12. července se píše novodobá zápasová historie obnoveného rezervního mužstva dospělých. A první zápis je vítězný, na čemž se podíleli úspěšnými střelami Voborník a Sedláček. Utkání s účastníkem krajské I. A třídy se hrálo na hřišti v Libeči v rámci týdenního sportovního soustředění, které mladoboleslavští junioři absolvují právě v Žacléři.

„Střetnutí se vyznačovalo spíše bojovností, než fotbalovou krásou. Naši hráči spolu nastoupili prakticky poprvé, čímž trpěla především kombinace a tak se ve hře objevilo mnoho nepřesností," uvedl vedoucí mužstva Michal Doležal. Žacléřský soupeř se zaměřil na bránění a boleslavští hráči se nedokázali v průběhu prvního poločasu prosadit do nadějné šance s výjimkou 30. minuty, kdy byl v pokutovém území faulován Hruška. Střelci Tumovi však žacléřský brankář penaltu vyrazil. Ve druhém poločase domácím ubývaly síly, což se projevilo i na skóre. Nejprve se po obléhání soupeřovy branky prosadil gólově Voborník. A přestože v dalším průběhu při narůstající herní převaze bylo proměňování šancí velkou slabinou boleslavských juniorů, přeci jenom se pět minut před koncem hezkou ranou upravil Sedláček na konečných 2:0.

Sestava FK Mladá Boleslav „B" proti Žacléři: Puš (46. Michňa) - Žáček (46. Kalíšek), Doležal (46. Mrvík), Svoboda, Parýzek - Hůlka (32. Sedláček), Tuma, Ježdík, Voborník - Střihavka, Hruška (46. Toman). V průběhu druhého poločasu znovu do hry zasáhli Hruška, Žáček a Doležal. Zbývající hráči kádru „B" mužstva trénovali a zasáhnou do hry v dalším přípravném utkání, které se hraje po návratu ze soustředění v sobotu 15. července od 11 hodin na mladoboleslavské Astonceproti Libáni.

Fanshop banner