Proti Mariboru otočili nepříznivý vývoj skóre
Klub

Proti Mariboru otočili nepříznivý vývoj skóre

Redakce

První utkání rakouského soustředění mladoboleslavský tým vyhrál, když dokázal otočit nepříznivý výsledek z prvního poločasu. Trenér Uhrin i sportovní ředitel Kudela si pochvalují ideální podmínky pro přípravu v rakouském Loipersdorfu. Utkání s Mariborem se však hrálo na hřišti v rakouské obci Wagna.

Mladá Boleslav začala velmi dobře a hned v 5. minutě se z hranice trestného území pěkně trefil Matějovský - 1:0. Mladoboleslavští se včasným úspěchem uspokojili a slovinský soupeř odpověděl dvěma góly. „Chyběl nám pohyb a důraz, soupeř byl hbitější a předčil nás nasazením," uvedl sportovní ředitel Zdeněk Kudela. Mladoboleslavská obrana dvakrát kardinálně chybovala. Potrestal ji nejprve v 15. minutě Jelič - 1:1. Druhým varováním byl ve 21. minutě gól Popoviče - 1:2.
Ve druhém poločase se obraz hry naštěstí změnil. Mladá Boleslav zlepšila pohyb a její hráči přidali na důrazu, což se krátce po přestávce projevilo i na skóre. Holubovu standardní situaci v 56. minutě úspěšně zakončil novic v mladoboleslavském dresu Rolko - 2:2. Uplynuly tři minuty a další mladoboleslavská standardka skončila gólem. Centr z rohového kopu prodloužil Sedláček na Mikolandu a ten zařídil vítězný gól - 3:2. „Sehráli jsme velmi kvalitní utkání proti zdatnému účastníkovi Intertoto cupu," zdůraznil Kudela. Jeho slova potvrzuje informace, že Maribor právě v Intertoto cupu uplynulou neděli zdolal Bělehrad na jeho hřišti 2:1.

Sestava FK MB proti Mariboru v I. poločase: Miller - Ševinský, Vít, Riegel, M. Brezinský - Kysela, Matějovský, Abrahám, Vaculík - Kulič, Pecka.
Sestava FK MB proti Mariboru ve II. poločase: Miller - Krátký, Rolko, Švejdík, Palát - Mikolanda, Šmerda, Brunclík, Ordoš - Sedláček, Holub.

Góly: Matějovský, Rolko, Mikolanda - Jelič, Popovič

Fanshop banner