Hradec jsme dvakrát dotahovali
Klub

Hradec jsme dvakrát dotahovali

Redakce

Mladoboleslavští potřetí v letní přípravě remizovali, tentokrát s druholigovým soupeřem, jehož vedení dvakrát doháněli, přestože po většinu utkání a zvláště ve druhém poločase měli zřejmou herní převahu. Inkasované góly padají na vrub nesehranosti obrany, jejíž složení trenér Uhrin několikrát měnil a pravděpodobně ještě ani jednou neměla mistrovskou podobu.

Hradecký tým mladíků byl zdatným soupeřem a Kučeru v mladoboleslavské brance poprvé prověřil již ve druhé minutě Hable. Odpovědí byla akce, při které míč putoval od Kuliče přes Abraháma a Pecku k Ševinskému, jehož ránu k tyči Podhajský vyrazil na roh. V 6. minutě ponechal rozhodčí bez potrestání sražení Kuliče ve vápně. Ve 20. minutě brankář Kučera včasným vyběhnutím napravoval Riegelovu nepovedenou malou domů. Po Kuličově trestňáku hlavičkoval jen do gólmana Palát. Ve 32. minutě jeden z nejmenších hráčů na hřišti hradecký Blažej hlavou skóroval - 0:1. Na druhé straně Kuliče zastavili rozhodčí kvůli ofsajdu a Ševinského bombu brankář s námahou vyrazil. Dvakrát se neprosadil Abrahám. Střelecký pokus z dálky neměl potřebnou razanci a po spolupráci s Kuličem vysoko přestřelil z malého vápna. V poslední minutě prvního poločasu po Kuličově akci vyrovnal Ordoš - 1:1.
Krátce po přestávce vymyslel Kulič brejk pro Vaculíka, který sice zdárně utekl soupeřově obraně, ale vybíhajícího brankáře nepřekonal. Po hodině hry Kulič zakončil individuální akci pěknou střelou, brankář ji však vyrazil a z rychlého protiútoku hradecký útočník minul Millerovu branku. Vedle střílel i mladoboleslavský Abrahám a v 70. minutě předvedl fotbalovou parádu Holub, když si mazácky našel na vápně vhodné místo ke střelbě, ale trefil pouze pravou tyčku. O pět minut později po rohovém kopu vyskočil před boleslavskou brankou nejvýše Chleboun a dostal Hradec Králové opět do vedení - 1:2. Mladá Boleslav vystupňovala tlak, ale na víc, než na vyrovnání nedosáhla. V 82. minutě předvedl své kanonýrské schopnosti Sedláček. Zbavil se obránce a levačkou z vápna nádherně vymetl pravý horní kout hradecké branky - 2:2.

Kučera (46. Miller) - Ševinský (65. Krátký), Švejdík (45. Vít), Riegel (65. Šumulikoski), Palát - Abrahám (75. Brunclík), Matějovský (46. Kysela), Šmerda (46. Holub), Pecka (46. Vaculík) - Kulič (65. Mikolanda), Ordoš (46. Sedláček).

Góly: Ordoš, Sedláček - Blažej, Chleboun

Rozhodčí: Pinkas

Diváků: 250

Přípravné utkání Mladá Boleslav - Hradec Králové se hrálo na hřišti v Rejšicích.

Fanshop banner