Remíza se slovenským mistrem
Klub

Remíza se slovenským mistrem

Redakce

Duel českého vicemistra se slovenským mistrem skončil po zásluze smírně, neboť hráči obou týmů z vypracovaných příležitostí využili jenom po jedné na každé straně. Mladoboleslavští i ružomberští fotbalisté střetnutí absolvovali po náročné dopolední kondiční přípravě, přesto předváděli zajímavý fotbal s aktivním pojetím hry. V úvodní pětiminutovce se ocitl v šanci Abrahám po Ševinského kolmici a slovenského brankáře přinutili k pádu na zem také střílející Tuma a Pecka.

První ružomberský střelecký pokus Žofčáka šel hodně mimo Millerovu branku. Aktivní mladoboleslavskou čtvrthodinku završil Kysela slabou střelou do brankáře. Ve 22. minutě stoper Vít dvakrát zabrzdil ružomberské ataky. Nejprve vypíchl míč Jendrušekovi a potom i Božokovi. Ve 40. minutě Jendrušek z malého vápna vysoko přepálil Millerovu branku. Ve 45. minutě se přes levou stranu mladoboleslavské defenzívy prosadil Nezmar, český legionář ve službách slovenského mistra, a parádně trefil horní růžek Millerovy branky - 0:1.
Krátce po Nezmarově gólu ukončil sudí první poločas a Mladé Boleslavi už na odpověď nezbyl čas. Po přestávce však netrvalo dlouho a bylo vyrovnáno. V 51. minutě vyhrál Kysela souboj s protihráčem, který jej fauloval na kraji velkého vápna, odkud Krátký rozehrál trestný kop ke vzdálenější tyči ružomberské branky. V tlačenici kolem malého vápna obránci postupně odrazili rány Kysely, Abraháma i Matějovského, až konečně míč do sítě trefil Pecka - 1:1. V dalším průběhu utkání se oba týmy snažily strhnout vítězství na svoji stranu, ale brankáři se už překonat nenechali. V 57. minutě se vytáhnul Kučera, když vyrazil u levé tyče míč z Božokovy levačky. V 65. minutě se zapotil ružomberský gólman při Abrahámově ráně k tyči, v 73. minutě po Matějovského pasu se hnal na branku Mikolanda, ale jeho šance skončila jen rohem. Pět minut před koncem Mikolanda z otočky nastřelil beka, místo aby přihrál lépe postavenému Holubovi.

Sestava FK MB v I. poločase: Miller - Ševinský, Riegel, Vít, Vaculík - Kysela, Abrahám, Šumulikovski, Tuma - Sedláček, Pecka.
Sestava FK MB ve II. poločase: Kučera - Ševinský, Vít, Šumulikovski, Vaculík - Kysela, Abrahám, Matějovský, Brunclík - Mikolanda, Pecka.
V průběhu druhého poločasu vystřídali Kyselu Krátký v 58. min., Pecku Ordoš v 60. min., Vaculíka M.Brezinský v 63.min., Abraháma Šmerda v 66.min, Víta Holub v 70.min. a mladoboleslavský tým dohrál utkání v rozestavení : Kučera - Ševinský, Šumulikovski, M.Brezinský, Brunclík - Krátký, Matějovský, Šmerda, Ordoš - Holub, Mikolanda.

Góly: Pecka - Nezmar

Diváků: 67

Rozhodčí: Šedivý

Utkání se hrálo na hřišti v nymburském sportovním areálu.

Fanshop banner